'Kızılcahamam’da bazı gerginlikler yaşandı'

'Kızılcahamam’da bazı gerginlikler yaşandı'
Son günlerde eski TBMM Başkanı Arınç'ın eleştirileriyle tartışmaların yaşandığı AKP'nin gelenekselleşen Kızılcahamam kampının da moralsiz geçtiği iddia edildi. Gazeteci Sedat Bozkurt, "Milletvekilleri moralsizdi, bakanların sunumunda da bu nedenle bazı gerginlikler yaşandı. Bakanlarla seçim bölgelerini içeren birebir görüşmeler bile çok az yapıldı" dedi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, Türk Demokrasi Vakfı'nda yaptığı konuşmanın yankıları sürüyor. Arınç'ın burada doğrudan kendi partisini hedef alan sert eleştirilerine ise AKP'li isimlerden yanıtlar geliyor. Ancak Arınç'ın da kendisine gelen tepkilere cevabı sert oluyor.

AKP'nin dört kurucu isminden biri olması dolayısıyla Arınç'ın açıklamaları dikkat çekerken Gazeteci Sedat Bozkurt da Kısa Dalga'daki yazısında AKP kurulurken hazırladığı tüzüğü ve kurucularının partiden ayrılışlarını anlattı.

Bozkurt AKP'nin iki yıl aradan sonra yaptığı Kızılcahamam kampını da değerlendirdi ve şu ifadelere yer verdi:

"Geçtiğimiz günlerde AKP geleneksel Kızılcahaman kampını 2 yıl aradan sonra yaptı. Açık büfe yemek görüntülerinin verilmemesi bu kampın en önemli haberiydi. Milletvekilleri moralsizdi, bakanların sunumunda da bu nedenle bazı gerginlikler yaşandı. Bakanlarla seçim bölgelerini içeren birebir görüşmeler bile çok az yapıldı. Bakanlara, birkaçı hariç bürokrat muamelesi yapıldı, bu sınırların dışına söylemleriyle çıkmaya çalışanlar uyarıldı, tepki gördü. Erdoğan da heyetler halinde milletvekilleri ile görüştü. Bazı milletvekilleri bu görüşmeye bile katılmadı, katılanların büyük kısmı da susmayı tercih etti. Daha önce “muhalefet ağzıyla konuşuyorsunuz” diye susturduğu ülkenin ekonomik sıkıntılı hallerini anlatanları, bu sefer dinledikten sonra, “sizin gibi düşünmüyorum” diye karşılamakla yetindi. Milletvekilleri kamptan moralli ayrılmadı.

Başlığa dönersek, AKP bugün kurulduğu günkü firma değil, önce öz sonra hakiki AKP olarak yoluna devam ediyor. Burada da sıkıntı var. Brüksel için yola çıkan otobüs uzun zamandır aynı şoför ile Almaata yoluna sapmış gözüküyor hem de Doha, Riyad üzerinden. Bu otobüsün içinde sadece birkaç kişi var “yanlış yola saptık” diyen. Diğerleri de zaten yoldan toplananlar…"

Etiketler :