Kızılay'ın yardım konvoyu depremden etkilenen Irak'a ulaştı

Kızılay'ın yardım konvoyu depremden etkilenen Irak'a ulaştı
Kızılay'ın yardım tırları depremden etkilenen Irak'a ulaştı.Irak-İran sınırında meydana gelen depremin ardından Türk Kızılayı'na ait insani yardım malzemelerini taşıyan tırlar ile ekiplerin bulunduğu araçlar Habur Sınır...

Kızılay'ın yardım tırları depremden etkilenen Irak'a ulaştı.

Irak-İran sınırında meydana gelen depremin ardından Türk Kızılayı'na ait insani yardım malzemelerini taşıyan tırlar ile ekiplerin bulunduğu araçlar Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek Irak'a ulaştı.

YARDIMLAR SÜLEYMANİYE'DEKİ DEPREMZEDELERE GİDECEK

Dün akşam merkez üssü Halepçe kenti olan 7.3 büyüklüğündeki depremin ardından Irak'a gitmek üzere yola çıkan Türk Kızılayı'na ait 3 bin çadır, 3 bin ısıtıcı, 10 bin battaniye, 10 bin yatağın bulunduğu 33 TIR, mobil mutfak, 10 afet aracı ile 98 personel ve AFAD'a ait battaniye ve çadırların bulunduğu araçların Habur Sınır Kapısı'ndaki işlemleri tamamlandı. Ekipler ve yardımların bulunduğu TIR'lar Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek Irak'a gitti.

Yardımların Irak'ın Süleymaniye kentindeki depremzedelere ulaştırılacağı belirtildi.

KIZILAY BAŞKANI KINIK'TAN AÇIKLAMA

Türk Kızılayı Genel Başkan Dr. Ekrem Kınık, “Bugün 33 tırla 10 afet aracıyla ve 98 personelle yaklaşık 3 bin çadır, 3 bin ısıtıcı, 10 bin battaniye, 10 bin yatak ve gıda malzemelerinden oluşan insani yardım malzemelerini Süleymaniye'ye doğru götürüyoruz” dedi.  Kınık, “Süleymaniye'de meydana gelen deprem neticesinde arkadaşlarımız Erbil daimi delegasyonundan Halepçe Süleymaniye bölgesine geçiş yaptılar. İlk etapta şehir merkezlerinde hasar tespit çalışması yapıldı. Sonrasında özellikle yerel otoriterler İran-Irak Kızılay'da yaptığımız temaslar neticesinde olası bir kötü senaryoya karşı hazırlıklarımızı yaptık. Bugün 33 tırla 10 afet aracıyla ve 98 personelle yaklaşık 3 bin çadır, 3 bin ısıtıcı, 10 bin battaniye, 10 bin yatak ve gıda malzemelerinden oluşan insani yardım malzemelerini Süleymaniye doğru götürüyoruz. Irak Kızılay başkanı ile yaptığımız temaslar neticesinde Süleymaniye’deki Kızılay ofisi aracılığıyla ihtiyaç sahibi bölgelere bu yardımların ulaştırılması sağlanacak. Gece hava soğuk, eksi 8-9 derece. Dolayısıyla evi yıkılan insanların özellikle çadır içinde geceyi geçirmeleri için gayret sarf edeceğiz” dedi.

Etiketler :