Kış lastiği uygulaması ne zaman bitiyor? Kış lastiği takmama cezası nedir? Kış lastiği ceza 2023

Kış lastiği uygulaması ne zaman bitiyor? Kış lastiği takmama cezası nedir? Kış lastiği ceza 2023
Otomobil kullanan kişileri yakından ilgilendiren zorunlu kış lastiği uygulamasında sona yaklaşıldı. Ülke genelinde zorunlu tutulan kış lastiği uygulaması para cezası ile sonuçlanıyor. Kış lastiği takmama cezası ne kadar? Kış lastiği zorunluluğu ne zaman bitiyor? Kış lastiği ceza 2023 detayları haberimizde...

Özellikle olumsuz hava şartlarında oldukça büyük bir öneme sahip olan zorunlu kış lastiği uygulaması hayat kurtarıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından zorunlu tutulan kış lastiği, belirtilen tarihlerde şehirlerarası yolculuk yapan araçlarda mutlaka bulunması gerekiyor. Kış lastiği ne zaman çıkarılır? İşte Kış lastiği takmama cezası 2023…

Kış lastiği uygulaması ne zaman bitiyor?

Zorunlu kış lastiği uygulaması her yıl aynı tarihlerde yapılıyor. 1 Aralık’ta başlayan kış lastiği uygulaması 1 Nisan’da sona eriyor. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için geçerli olan uygulama bu ayın sonunda son bulacak.

Kış lastiği takmama cezası 2023

Zorunlu kış lastiği uygulaması tarihleri arasında şehirlerarası yolculuklarda kış lastiği olmayan araç sahiplerine para cezası veriliyor. Bu bağlamda uygulama kapsamında lastik takmayan araçlara 2 bin 568 TL'lik trafik cezası kesilecek. Ceza almak istemeyen araç sahiplerinin kış lastiği yönetmeliği kapsamında belirtilen kurallara uyması gerekiyor.

Kış lastiği zorunlu mu?

Kış lastiği uygulaması; şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için geçerli olacak. Kamyon, çekici, tanker, otobüs gibi büyük araçların tahrikli dingilleri (araçlarda şafta bağlı olup çekiş gücü sağlayan dingil) üzerindeki tüm lastikleri ile kamyonet, minibüs ve ticari otomobillerin araca monteli tüm lastiklerinin yanı sıra seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması gereklidir.

Etiketler :