Kılıçdaroğlu'ndan seçim manifestosu: Hazır mısınız?

Kılıçdaroğlu'ndan seçim manifestosu: Hazır mısınız?
Mafya, siyaset ilişkisini değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Devleti mafyaya teslim eden Erdoğan'dır. Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti için bir milli güvenlik sorunudur" dedi. Kılıçdaroğlu "Hazır mısınız" diye soran bir seçim çağrısı da yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de gerçekleşen partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Hazır mısınız?" diye sordu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sandığı işaret etti. Kılıçdaroğlu, "Haydi Erdoğan vakit tamam, seçim zamanıdır şimdi bu zamana. Allah'ını seversen seçimden kaçma, artık kaçma kardeşim. Korkunun ecele faydası yok. Haydi Erdoğan, er meydanında bekliyorum seni, zaman sandık zamanıdır. Milletten korkma, yakışmaz bize korkaklık. Gel kardeşim seçimi yap, sandığı koy, milleti namusuyla birlikte aydınlığa çıkaralım. Sözüm sözdür bunu yapacağız. " dedi. 

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Mafyaya teslim olan bir siyasi iktidar. Mafyanın satın aldığı, talimat verdiği bir siyasi iktidar. Talimatın koşulsuz yerine getirildiği bir siyasi iktidar." dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun satırbaşları şöyle:

Hepinizin kafasında ciddi sorunların oluştuğunu biliyorum. Düşünen herkes gelişmelerden büyük kaygı duyuyor. Ne olacak bu memleketin hali diye ciddi ciddi soruluyor. Buradan bütün vatandaşlarıma seslenmek isterim. Hiç kaygı duymayın. Bu ülkede hepimiz birlikte, Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak için mücadele edeceğiz. Kirlenen Türkiye'yi temizle görevini tarih bize verecektir göreceksiniz.

19 yılın sonunda Türkiye neden bu hale geldi? Kurtuluş Savaşı'nı veren, Osmanlı'nın borcunu son kuruşuna kadar ödeyen bir Türkiye neden bu hale geldi? İnanç üzerinden, kimlik, yaşam tarzı üzerinden insanlar neden ayrıştılıyor? Hangi siyasi akıl bunu yapıyor? 

AKP=Yolsuzluk

İktidara geldiklerin yoksulluk olmayacaktı, şimdi diz boyu. Yolsuzluk olmayacaktı, AK Parti denilince eşittir yolsuzluk. Yasaklar olmayacaktı, şimdi Türkiye bir yasaklar ülkesi. Şimdi herkesin, yarın sandığa gittiğimiz zaman elimizi vicdanımıza koymak zorundayız. Türkiye'yi demokratik yollarla aydınlığa çıkaracaksak her bir vatandaşın oturup düşünmesi lazım. 

"Gençlere söz veriyorum"

Cumartesi akşamı Twicth yanında Ahmet kardeşimiz sordu ben yanıtladım. Gençlere sözüm oldu. Herkesin huzurunda, onlara verdiğim bazı sözleri tekrarlamak istiyorum.

1. İstediğiniz, özlediğiniz özgürlüğü size vereceğim. İktidara getirdiğiniz kişiyi en sert eleştirebileceksiniz. Sabahın köründe kapınız çalınıyorsa onun polis değil, sütçü olduğunu anlayacaksınız. Bu özgürlüğü vaat ediyorum size.

2. KYK'da burs almışlar, kredi almışlar. Büyük bir kısmı işsiz. Erdoğan'ın iki eli onların yakasında. Onlara söz verdim. CHP adına söz verdim. İktidara geldiğimizde faizlerin tamamını sıfırlayacağız. Sigortalı bir işe girdikten sonra belli taksitler içinde ödemelerine imkan sağlayacağız. 19 yılda yurt sorununu çözemediler. Onlara söz verdim en geç bir yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde öğrenciler için yurt sorunu kalmayacak. 

3. 2 milyon 400 bin hanede internet yok. En geç iki yıl içinde internetsiz ev kalmayacak. Avrupa'nın en ağır işleyen internet sistemine en fazla parayı ödüyoruz. Buna da son vereceğiz.

4. KPSS'de sözlü sınavı kaldıracağız. Torpili bitireceğiz.

5. Eğitim, sağlık, sosyal güvenlik engelli kadrolarının tamamını dolduracağız. İlk bir ay içinde 138 bin 393 öğretmeni öğrencileri ile buluşturacağız.

6. Çiftçiye Ziraat mühendisi göndereceğiz, hayvancılık varsa veteriner göndereceğiz. 

7. Dijital ticaretin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. En çok engellemeyi yapan 7 ülkeden birisi Türkiye.

8.  Bütün OSB teknoloji liseleri kuracağız. Yatılı olacak bunlar. Staj yapacaklar, staj yaptıkları dönemde sigorta primlerini devlet ödeyecek. Bunu da yapacağız. 

9. Bir 'Melih Bulu' gibi dramatik tablo ile karşı karşıyayız. Öğretim üyesi olmayı bile hak etmediği bir okula rektör atıyorsunuz. Üniversitelerin bilimsel, mali, idari özerkliği olacak. Üniversiteler kendi rektörlerini kendileri seçecekler. 

10. Gençlere söz verdim. Yaşadığınız kente asla ihanet edilmeyecek. Güzel bir Türkiye'de yaşayacaksınız. Doğanın korunduğunu, can dostlarımızın korunduğunu bileceksiniz.

Yaklaşık 310 bin kişi bunları doğrudan dinledi. Hep birlikte gençlerin yanında durmak bizim görevimizdir, bunu yapacağız.

'Çay Kanunu'nu neden çıkarmıyorsunuz?'

Çay üreticileri şikayetçi. Çay Kanunu'nu neden çıkarmıyorsunuz? Rizeliye sormak isterim. Bu AK Parti milletvekilleri geldiği zaman, "Çay Kanunu'nu neden çıkarmıyorsunuz?" diye sormuyor musunuz? Söz ben hazırlayacağım. Çay Kanunu'nu hazırlarken çay üreticileri ile bir araya geleceğiz. Kota ve kontenjanın kaldırılması lazım. Çayda taban fiyat uygulaması olması lazım. Çay ithalatına da son verilmesi lazım. Çay Türkiye'de kardeşim. Rizeli kardeşlerim beni dinleyin. Geleceğim, sizinle oturup konuşacağım. Türkiye'nin sorunları nasıl çözülür size anlatacağım. 

Çay konusunda Rize önemli bir bölgedir. Çay, Rize ve Artvin için stratejik üründür. Fındık, Karadeniz için stratejik üründür. 

Esnafa tek seferlik hibe

Pandemiyi yaşıyoruz biliyorum. Esnaf dertli biliyorum. Sıkıntılar yaşıyoruz biliyorum. Biz bunları biliyoruz ama her seferinde pandeminin başından itibaren sorunun nasıl çözülmesi gerektiğini anlattık iktidara. Beceremiyorlar. Kimse çıkıp Erdoğan'a "Bu yanlıştır" diyemiyor. Düşüncesini açıklayana hakaret ediyor.

17 madde halinde açıkladık. Elektrik parasını ödeyemiyor, verdiğin kredi ile zaten faturaları ödedi. Sonra bir karar aldılar 1 milyon 150 bin esnafa bir defaya mahsus 3 bin lira, 235 bin esnafa da 5 bin lira hibe ödemesi yapılacak. 

Toplam 1 milyon 385 bin esnafa, bir sefere mahsus olmak üzere 4 milyar 625 milyon lira ödenecek. Parayı nereden karşılayacaklar? Bunun için oturdular düşündüler. Hazine tam takır, 128 milyar dolar da gitti. Yeni bir IBAN açtılar, Kılıçdaroğlu var, "Millete el avuç açtınız" diyecek. O zaman ne yapalım en çok tüketilen ürünlere insafsız zam yapalım dediler. Kurşunsuz benzinde ÖTV'ye yüzde 54, motorinde yüzde 78, LPG'de yüzde 189 zam yaptılar. Zammın bir tek sorumlusu var Erdoğan şahsım hükümeti. 

'Esnafa gelince elin titriyor'

Yandaş müteahhitlere verdiği parayı hiç aksatmıyor. Bunlara paralarını tık diye ödüyor. Esnafa gelince elin titriyor. Benzine, mazota, LPG'ye insafsız zam yaptılar. Beşli çetenin de içinde olduğu 21 dağıtım şirketine elektrikte yüzde 17,5 indirim yaptılar. 

Bunlar devleti yönetemiyorlar. Ne yaptıklarını, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Ne olacak? İğneden, ipliğe her şeye zam gelecek. Fatura yine vatandaşa çıkacak. 

'Mafyanın satın aldığı bir iktidar'

Vatandaşın gözün bir şeye takılmış vaziyette. Mafyaya teslim olan bir siyasi iktidar. Mafyanın satın aldığı, talimat verdiği bir siyasi iktidar. Talimatın koşulsuz yerine getirildiği bir siyasi iktidar. Hukuktan uzaklaşırsanız ne olur? 29 Ağustos 2018, parti meclisi toplantısında, "Devleti demokratikleşmezseniz, devlet suretle organize suç örgütü haline gelebilir" demişim. 19 Ekim 2018'de "Hukukun üstünlüğü ilkesini gereğini yerine getirmezseniz devlet hukuk devleti olmaktan çıkar organize suç örgütü niteliğine bürünür" demişim. Zamanında uyardık. Onlar geleceği görmüyor. Tek gözleri var, ceplerine gelecek para. 

Mafya bildiri yayımlıyor, Cumhur İttifakı'na destek veriyor, Millet İttifakı'nı eleştiriyor. Siyasi destek zaten var. Yer altı suç örgütleri ben seni destekliyorum diye bildiri yayımlıyor. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz? 

Mafya-Siyaset-Medya ilişkisi

Bazen devletin içindeki yasal unsurlarda belli kaynakların üzerine çöküyorlar. 128 Milyar Dolar'ın üzerine kimler çöktü? Bunların mafyadan ne farkı var? Banka satmıyor, arka kapıdan dolaşıp damada 'ver kardeşim 128 milyar doları' diyorsunuz. Ne farkınız var sizin mafyadan? Tank Palet fabrikasını peşkeş çektiler. 1 dolar al bari, 1 TL al bari ya. Tank Palet fabrikasına, ordunun namusuna çöreklenen adamların mafyadan ne farkı var? Aynı mafya düzeni değil mi?

15 Temmuz deyip deyip geziyorlar ortada. Şehitler için gaziler için toplanan paralara çökecekleri kimin aklına gelirdi? Çöktüler. Mafya düzeni ile bunun arasında bir fark var mı? Bunu yapan iktidardaki mafyadır. 

Serik Belediyesi'nde bir rüşvet olayı. İki bakan, vali, AK Parti ve MHP vekilleri. 500 bin liralık rüşvet tartışılıyor. Kim çöktü bu paraya? İki bakan, sessiz kalan AK Parti ve MHP vekilleri çökmedi mi? Bu mafya düzeni değil de ne?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, çöktü bakanlığa. Oturdular kocası ile birlikte şirket kurdular. Dezenfektan aldı, ortaya çıkınca da ucuza aldık dediler. Gerçek ortaya çıktı, pahalıya almış. Hesabını soran var mı? CHP dışında yok. Mafya düzeni ile arasında ne farkı var? Hırsızlığın araştırılmadığı bir meclis olabilir mi? Araştırılsın dedik, reddettiler. Ne zamandan beri TBMM mafyadan yana oldu? Böyle bir rezalet tarihte görülmemiştir. 

'Keklemişler' tepkisi

İçişleri Bakanı açıklama yapıyor devletin televizyonunda. "Keklemişler. Ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan hesap sorsun" diyor. İçişleri Bakanı diyor bunu. İlgim var diyor, her ay10 bin dolar rüşvet alıyorlar diyor. Araştıralım dedik. Buna da hayır dediler. TBMM Başkanı'na dilekçe verdik. Meclis Başkanın, TBMM'nin itibarını, onurunu koruma görevi vardır. Meclis'te reddedildi, sormak istiyorum sizi de mi biri kekliyor acaba? Bir siyasetçi ayda 10 bin dolar rüşvet alıyorsa, adını ver. Savcı çağırırsa isim verecekmiş. Memlekette savcı mı kaldı kardeşim? Kim bu ayda 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi? 

Saray'da tam bir Bizans entrikaları var. Tam bir rezalet. Mafya, yer altı örgütleri oturuyorlar çarşaf çarşaf açıklamalar. Herkes büyük dikkatle dinliyor. Devlet saydam olmadığı için... Bir çete lideri dikkatle dinleniyorsa orada sorun var demektir. Mafya ile siyasetçi el ele, kol kola yürürse kaybeden Türkiye'nin itibarıdır. Bütün dünya bizimle dalga geçiyor. Bunlar da Allah korkusu da yoktur. Para için yapmayacakları, satmayacaklar hiçbir şey yoktur. 

'Türkiye'yi uyuşturucu cennetine döndürdüler'

Türkiye'yi uyuşturucu cennetine döndürdüler. Türkiye üzerinden uyuşturucu dağılıyor. Büyük miktarda yakalanan uyuşturucular var. Bir Cumhuriyet savcısı dava açamıyor. Nasıl açamaz? Tweet attı diye alıyorsun gözaltına, hakim karşısına çıkarıyorsun. Milyar dolarlık uyuşturucu ticareti yapıyorsun, iktidar tarafından el üstünde tutuluyorsun. Memleket yangın yeri, Saray'a bak. Ağzını açıp tek laf etmiyor. Mafyadan izin alacak konuşayım mı diye. 

Bu ülkede bir Barolar Birliği vardı değil mi? Onun başında da başkanı var değil mi? Savunmayı temsil ediyor değil mi? Nerede? 128 Milyar Dolar gibi o da arazi. Eğer Erdoğan, "Her şeyin sorumlusu benim" diyorsa. Devleti mafyaya teslim eden Erdoğan'dır. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti için bir milli güvenlik sorunudur. 

'Siz de hazır mısınız?'

Milyonlarca aile geçimini sağlayamıyor. Kadınların hakları bir gece yarısı kararname ile ellerinden alınıyor. İktidar ne kadar kadının ölümü tolore edilebilir hesabı içinde. Çeteler gençlerimizin geleceğini çalmak istiyor. Cumhuriyetimizin ruhunu tüketme içindeler. 

Bu halk daha iyisini hak ediyor. Bu yüzden değişiklik yapmaya, değişimi yönetmeye cesaret etmeliyiz. Cesareti olmayan şimdi söylesin ve aramızdan ayrılsın. Bu ülke artık, bu iktidarı taşıyamıyor. Bu ülkenin namuslu, onurlu, çalışkan insanları bu iktidarın çarpıtmalarını artık taşıyamıyor. Görevde geçirdikleri 19 yılın sonunda her ay bir rezilliği bir diğer rezillik ile unutturdular. Soru şu, "Biz hazır mıyız halkımızın taleplerine? Değişmeye ve değiştirmeye hazır mıyız?" Artık bu ülke AK Parti ile vedalaşmaktadır. Bizim içinde kiri değiştirme zamanıdır. Beni tanıyorsunuz sevgili dostlarım. Sırtıma koymaya çalıştıkları tüm iftiralara rağmen hiç geri adım atmadım. Nerede durduğumu, nasıl savaşacağımı biliyorsunuz. Bu bir seferdir. Sefere çıkmaya hazır mısınız? Yeni bir siyasete, fırsatlara, ekonomiye, namusa, Allah'a bir seferdir bizim seferimiz. Bu değişikliği Türkiye'ye getirmeye hazırım. Siz de hazır mısınız?  

İnsanlarımızı birleştirmeye, sarılmaya, barışmaya hazır mısınız? Daha çok demokrasiye, hoşgörüye, şefkate hazır mısınız? Yol bulmak kolay imiş, mesele gönül bulmakta hazır mısınız gönül bulmaya? Vakit veda vaktidir artık tamam.

Haydi Erdoğan vakit tamam, seçim zamanıdır şimdi bu zamana. Allah'ını seversen seçimden kaçma, artık kaçma kardeşim. Korkunun ecele faydası yok. Haydi Erdoğan, er meydanında bekliyorum seni, zaman sandık zamanıdır. Milletten korkma, yakışmaz bize korkaklık. Gel kardeşim seçimi yap, sandığı koy, milleti namusuyla birlikte aydınlığa çıkaralım. Sözüm sözdür bunu yapacağız. 

Etiketler :