Kadınlar köyleri için direniyor: Topraklarımızdan çekilin!

Kadınlar köyleri için direniyor: Topraklarımızdan çekilin!
Amasya Taşova Çambükü’nde köylülerin, mera alanlarına yapılacak OSB’ye karşı direnişi sürüyor. Çambükülü kadınlar, “Acaba bunlar neden mücadele ediyor, neden kadınlar bu kadar direniyor, neden kadınlar bu kadar ağlıyorlar, neden karşılar diye sormuyorlar" dedi.

Çambükü köyü kadınları, dün Çambükü Köy Konağı’nda bir araya gelerek açıklama yaptı. Köy Muhtarı Fatma Celep, "Bütün Taşova'ya pankart açtılar 'Çambükü'nün yalanları, OSB'nin doğruları' diye. Çambükü'nün yalanlarını Sayın Valimiz söylesin, önce bizim köyümüze gelsin sonra da yalanlar neyse söylesin. Zenginlere peşkeş mi çekiyorsunuz, rant mı sağlıyorsunuz, ne yapıyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

Bölge halkından 77 yaşındaki Döndü Dönmez, "Gidecek yerimiz yurdumuz yok” dedi ve ekledi: “Ekecek biçecek yerimizi elimizden aldılar, avuç içi kadar bir köyümüz vardı. Ağaçlarımızı, meyvelerimizi kesti aldı elimizden. Bahar geldi balya yapacaktık, nereye yapacağız gelsin yer göstersinler bize. Bizim elimizden tutan yok ne istediler bizden. Halimizi derdimizi kime anlatacağız?”

Leyla Dönmez ise "Bizim her şeyimizi söktünüz aldınız, elimizden ekmeğimizi aldınız bizim çoluğumuz çocuğumuz var onlar ne yiyecek ne yapacağız biz onları? Yeter artık bizi bize bırakın, bizim topraklarımızı bırakın çekilin artık, kimseniz gidin üstümüzden” ifadelerini kullandı.

Kaynak:ANKA

Etiketler :