İzmir'i Sarsan Deprem Sonrası Prof. Dr. Naci Görür Bu Bölgeye İşaret Etti

İzmir'i Sarsan Deprem Sonrası Prof. Dr. Naci Görür Bu Bölgeye İşaret Etti
Dün akşam saatlerinde İzmir'den de hissedilen 3.9'luk deprem sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, Ege denizinin tabanına işaret etti.

AFAD, cumartesiyi pazara bağlayan gece Ege Denizi’nde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Dün akşam saatlerinde İzmir’den de hissedilen 3.9’luk deprem sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, Ege denizinin tabanına işaret etti.

3.9 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, uyarılarda bulundu. Görür, fay hatlarına işaret ederek, "Ege Denizi'nde çok sayıda gerilmeli fay bulunuyor" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın verilerine göre, Ege Denizi Kuşadası Körfezi açıklarında 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, saat 20.09'da kaydedildi ve yerin 7.7 kilometre derinliğinde olduğu belirtildi. İzmir'de de hissedilen bu deprem sonrasında Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu.

naci-gorur.jpg

Görür, paylaşımında Ege Denizi'ndeki çok sayıda gerilmeli fay hattına dikkat çekerek, "Ege’de 4,4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Görece derin bir deprem yaşandı. Deniz batimetrisinden de anlaşıldığı üzere, Kuzeydoğu-Güneybatı uzanımlı bir fay hattı üzerinde gerçekleşti. Ege Denizi'nin tabanı, çok sayıda gerilmeli fayla dolu" uyarısında bulundu.

Naci Görür, Van'da meydana gelen depremle ilgili ise şu değerlendirmeyi paylaştı: "13 saat önce Van/ Çolpan’da 4,0 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem, Erciş ve Karayazı Fay Zonları arasında sığ bir şekilde gerçekleşti. Bu bölge, 2011 yılındaki Van Depremi sırasında belirli bir hasar görmüştü."