İzmir'de iş cinayeti: Yatakhanenin taşınmasını istemişler

Bornova'da bir otel inşaatında yapıya doğru devrilen vinçten kopan parçaların şantiyedeki konteynerin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 işçinin kimlikleri belli oldu. İşçilerin Yıldırım Sarı, Fesih Çiftçi, Baykal Gündüz, Ali Şükrü Duru, Ümit Kara ve Aslan Akkaya olduğu belirtildi.

Kamil Tunca Caddesi'nde yapımı süren yaklaşık 25 katlı bir inşaatta kurulu vinç dün yıkıldı. Vinç operatörü olay yerinde hayatını kaybederken vinç parçaları işçilerin kaldığı konteynerin üzerine düştü. Olay yerinde 4 işçi can verirken 10 saat enkaz altında kalan 2 kişinin cansız bedenine bu sabah ulaşıldı. İşçilerin cenazesi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.

Güvenlik gerekçesiyle konteynerin taşınmasını istemişler

DHA'da yer alan habere göre işçilerin, yatakhane olarak kullandıkları konteynerlerin inşaat alanının yakınında bulunmasının güvenliği olmadığını, düşebilecek herhangi bir parçanın can güvenliğini tehdit edebileceğini belirterek başka bir yere taşınmasını talep ettikleri ileri sürüldü.

6 işçinin kimliği belli oldu

Ölen 6 kişinin isimleri belli oldu. Kimlikleri tespit edilen işçilerin Yıldırım Sarı, Fesih Çiftçi, Baykal Gündüz, Ali Şükrü Duru, Ümit Kara ve Aslan Akkaya olduğu belirtildi. Kaza sonrası cesetleri İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan diğer işçilerin kimlik tespit çalışmalarının da sürdüğü bildirildi.

vinc-isciler.jpg
Kaynak: DHA

6 ölü 2 yaralı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Bornova'daki bir inşaatta yaşanan vinç kazasında 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.
Köşger, Twitter hesabından, "An itibarıyla bahse konu inşaatta enkaz altında kalan 2 vatandaşımızın daha cansız bedenlerine ulaşılmış olup toplam vefat sayısı 6 olmuştur. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm İzmirli hemşehrilerimize sabır ve metanet diliyorum" paylaşımı yaptı.

Köşger, adli sürecin başladığını belirterek savcıların sahada incelemeler yaptığını, vefat eden vatandaşlarla ilgili adli sürecin tamamlanmasının beklendiğini bildirdi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının olayla ilgili soruşturma başlattığı, 2 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği bildirildi.

İduğ: Belediyenin bu kazayla ilişkisi yok

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, konuya ilişkin, "Bu olay bizi derinden üzdü. Sorumluluk alanı olarak burada birtakım şeyler konuşuldu. Ben size doğrusunu söyleyeyim. Yerel yönetimler imar kanununun ilgili maddesine göre sorumluluk alanını yapı denetim firması, müteahhit ve şantiye şefi olarak 3 gruba devreder. Yani bu kaza ile ilgili belediyeyle alakalı bir ilişki yoktur. Bunun bilinmesini isterim. Bizler ruhsatları verdikten sonra inşaat bitiminden sonraki kontrollerden sorumluyuz. Bu durumu açıklamak istedim. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den taziye mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün peş peşe gelen acı haberler yüreğimizi dağladı. İzmir'in Bornova ilçesinde inşaat vincinin devrilmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de hem Nazilli'de hem de Bornova'da hayatını kaybedenlere baş sağlığı dilediği paylaşımında şu sözlere yer verdi:

"Nazilli’de ve Bornova’da meydana gelen kazaları büyük bir üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyor; Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Rabbim ülkemizi bir daha böyle acılarla sınamasın."

Kaynak:DHA

Etiketler :