İzmir'de 1. Derece Deprem Riski Olan İlçeler Hangileri? Haritada 485 Nokta İşaretlendi!

AFAD, İzmir'de 4.2 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. MTA'nın diri fay haritasına göre İzmir'de birinci derece reprem riski olan bölgeler merak ediliyor. İzmir'de 1. derece deprem riski olan ilçeler hangileri? İşte ayrıntılar...

Deprem Türkiye'yi geziyor! Son olarak İzmir'de deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 15:55'te, İzmir'in Bayındır ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, İzmir'in yanı sıra Manisa'nın bazı ilçelerinden de hissedildi.

Kısa süreli paniğe neden olan depremde, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

izmir-fay.jpg

Deprem riskinin yüksek olduğu kentlerden olan İzmir'de 1. derece deprem riski olan ilçeler araştırılıyor. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) diri fay haritası ile 485 noktada aktif fay hatları işaretlendi. Peki diri fay haritası ile İzmir'de deprem riski olan ilçeler hangileri? İzmir'in hangi ilçelerinde deprem riski yüksek? İşte MTA fay haritasına göre İzmir'de deprem riski olan ilçeler....

izmir-deprem5.jpg

DEPREM RİSKİ TAŞIYAN İLLER VE İLÇELER

AFAD tarafından paylaşılan Türkiye deprem risk haritası üzerinde illerin risk durumları kontrol ediliyor. Türkiye'nin büyük fay hatları olan Doğu Anadolu, Batı Anadolu ve Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde bulunan iller ve ilçeler zemin sorgulamalarına başladı.

Harita üzerinde koyu kırmızı ile işaretlenmiş 1. Derece deprem bölgeleri olası bir depremde en çok etkilenecek noktaları gösteriyor. 2. 3. ve en az riske sahip iller de belirlenmiş durumda.

YENİLENMİŞ DİRİ FAY HATLARI HARİTASI MTA İLE YAYINDA

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından paylaşılan harita üzerinde diri faylar işaretlendi. Yenilenmiş harita üzerinde 485 diri fay belirlendi. 45 ilde 110 ilçeyi kapsayan aktif faylar 5.5 ve üzerinde deprem üretebilme kapasitesine sahip bulunuyor.

DİRİ FAY HATTI ÜZERİNDE BULUNAN ŞEHİRLER

AKSARAY,

AYDIN,

BALIKESİR,

BOLU,

BURDUR,

BURSA,

BİNGÖL,

DENİZLİ

ESKİŞEHİR,

ERZİNCAN,

ERZURUM,

HAKKARİ,

HATAY,

İZMİR,

KAHRAMANMARAŞ

MANİSA,

MUĞLA,

KOCAELİ

KONYA,

OSMANİYE,

SAKARYA,

TOKAT

izmir-deprem.jpg

İZMİR DEPREM RİSK HARİTASI

İzmir'in Karşıyaka, Çiğli, Narlıdere, Menemen, Konak, Alsancak ve Altındağ gibi ilçeleri deprem riski yüksek olan yerler arasında gösterilmekte.

TÜBİTAK kaynaklı araştırmada, İzmir merkez ile Aliağa ve Menemen'de 4'ten büyük depremler tespit ediliyor.

Aktif fay hatları haritasına göre Kemalpaşa, Seferihisar, Tire ilçelerinde diri fay hattı bulunuyor.

DİRİ FAY HARİTASINA GÖRE BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale, Siirt.

Etiketler :