İYİ Partili Türkkan, bekçileri 'kahverengi gömlekliler'e benzetti

İYİ Partili Türkkan, bekçileri 'kahverengi gömlekliler'e benzetti
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, artan bekçi şiddetini Nazi Almanyası'nın 'kahverengi gömlekliler'ine benzetti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, son günlerde yaşanan bekçi şiddetini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eleştirdi. TBMM'de, bekçi yasası görüşülürken yaptığı konuşmaların görüntüsünü paylaşan Türkkan, bekçilerle ilgili düzenlemeleri, Nazi Almanyası'ndaki "kahvrengi gömlekliler"e benzetti.

Türkkan'ın paylaştığı videoda Nazi Almanyası'ndan görüntüler görüldü. Türkkan, şunları söyledi:

Bekçilik uygulaması, Hitler'in kahverengi gömlekli rejim bekçilerini iktidar 2020 yılında bugüne uyarlamış. Bu bekçiler mahalle bekçisi, ahlak bekçisi mi bu bekçiler rejim bekçisi mi? Bekçilere verilen silahlı koruma yetkisi kimi kimden korumak içindir? Eline silah verdiğiniz bekçiler öyle olaylara neden olur ki bunun vebalini taşıyamazsınız. Sokaklarda onlarca bekçi ve polisi görmek korku, psikolojik baskı ve güvenlik konusunda bir şeylerin ters gittiği algısı yaratıyor.

Siyasi iktidar bir mahallede yapmak istediklerini o mahallede totaliter devlet otoritesiyle yapabilir. Bekçi uygulaması bu adımların en büyüğünü oluşturuyor desek yanlış olmaz. İktidarları eriyen bütün totaliter yönetimleri düşünün. Geçmişteki totaliter rejimlere; Nazilere, Mussolini’ye, Çavuşesku’ya bakın; benzer şeyleri görürsünüz. Bekçilerin gece parkta dolaşanlara, yürüyüş yapanlara, işinden geç saatte çıkanlara, gece saatinde eve gitmeye çalışan hanımlara nasıl davrandığını görmeniz için biraz basını takip etmeniz yeterli. İktidarın kendisini de sıkıntıya sokacağını düşündüğümüz, rejim muhafızları veya Beştepe muhafızları gibi yeni kuvvetleri icat etmesine değil; toplumun huzurunu sağlayacak somut çözümler getirmesini beklediğimizi ifade ediyoruz.

 

Etiketler :