İYİ Parti ve HDP arasında 'konum' tartışması

İYİ Parti ve HDP arasında 'konum' tartışması
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz," sözlerinin üzerine başlayan tartışma sürüyor. HDP'li isimlerden Akşener'e tepkiler geliyor.

halktv.com.tr Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Haber Global TV'de Jülide Ateş'in sorularını yanıtlarken kullandığı "İYİ Parti, HDP'yi PKK terör örgütünün yanında konumlandırıyor." ifadelerine tepki geldi. İlk tepki, HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü'den gelmiş, Kürkçü "Ben sizi Gladio terör örgütünün Asenası olarak konumlandırıyorum" demişti.

Tartışmanın büyümesi üzerine sosyal medyada en çok tartışılan konular arasına giren olayda, Ertuğrul Kürkçü'ye İYİ Parti cephesinden yanıt İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Sultan Neslihan Seven'den geldi. Seven, Kürkçü'nün Akşener'e yanıt verdiği tweetini alıntılayarak "Ben de seni dava arkadaşını samanlıkta satan olarak konumlandırıyorum!" ifadelerini kullandı.

screenshot-2-004.png

HDP'li Oluç: Demokrasiye ve Meclis içi çalışmaya nasıl baktıklarını gösteren bir ifade

Halk TV'ye konuşan HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç ise "Meclis'te üçüncü olarak, demokratik siyaset alanında mücadelemize devam ediyoruz. Bu açıklamanın, demokratik siyaset alanındaki başka bir muhalefet partisinden gelmesini kabul etmiyoruz elbette. Başka da söylenecek bir şey yok. Demokrasiye ve Meclis içi çalışmaya nasıl baktıklarını gösteren bir ifade" diye konuştu.

Etiketler :