İÜ Tıp Fakültesi'nden "bir hastanın COVİD-19 pozitif olmasına rağmen evine gönderildiği" iddialarına açıklama

İÜ Tıp Fakültesi'nden "bir hastanın COVİD-19 pozitif olmasına rağmen evine gönderildiği" iddialarına açıklama
Dün basına yansıyan haberde Mustafa Uluç isimli hastanın coronavirüs teşhisinin ardından yatan hasta olarak gösterilmesine rağmen evine gönderildiği iddiasına İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden açıklama geldi.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nden yapılan açıklama; 

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde “bir hastanın COVİD-19 pozitif olmasına rağmen evine gönderildiği ve sistemde yatan hasta olarak gösterildiğine” dair bazı basın-yayın organlarında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Hastanemiz veri tabanlarında ismi geçen hastanın veya yakınlarının güncel kayıtları bulunmamaktadır.
Doğru olmayan bu haber yapılırken hiçbir medya mensubu yönetime konuyla ilgili başvuruda bulunmamış, kaynağı belirsiz bu iddiaların doğruluğunu teyit etme konusunda tarafımıza gelen hiçbir bilgi isteği olmamıştır.
İstanbul Tıp Fakültesi sağlık çalışanları çok büyük bir özveri ve fedakarlıkla ülkemizi tehdit eden küresel salgına karşı mücadele etmekte, sağlık hizmetlerinin aksamadan yürütülmesini sağlamaktadır. Bu tür gerçek olmayan haberlerin hiçbir araştırma yapmadan yayınlanması basın meslek ilkelerine aykırı olduğu gibi, ülkemizin olağanüstü bir dönemden geçtiği bugünlerde çok büyük bir sorumsuzluk örneği olarak değerlendirilmektedir.

Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu 
Başhekim”

 

Etiketler :