İstek türkü çalmadığı için katledilen sokak müzisyeniyle ilgili o detay acıyı katmerledi

Kadıköy'de istediği şarkıyı çalmadığı gerekçesiyle tartıştığı zanlı tarafından bıçaklanarak öldürülen müzisyen Cihan Aymaz'ın cenazesi toprağa verildi.

Kadıköy'de istediği şarkıyı çalmadığı gerekçesiyle tartıştığı zanlı tarafından bıçaklanarak öldürülen müzisyen Cihan Aymaz'ın cenazesi toprağa verildi.

Cihan Aymaz'ın (29) cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından Ataşehir'deki Kayışdağı Merkez Camisi'ne getirildi. Aymaz'ın ailesi, cenaze namazı öncesi taziyeleri kabul etti. Öğle vakti kılınan namazı sonrası Aymaz'ın cenazesi, Başıbüyük Mezarlığı'na defnedildi.

baba-cihan-aymaz1.jpg

Kadıköy gibi bir yerde adam öldürürlerse, burada yaşantımız zordur

Dernekte taziyeleri kabul eden Baba Hayrettin Aymaz "Ben ne diyeceğim, benim kimle düşmanlığım vardı ki oğlum gündüz vakti sokak ortasında Kadıköy'de vuruluyor hem de bıçaklanarak. Diyecek bir şey yok. Ben şoförlük yapıyorum, yoldaydım. Yolda aracımı bırakıp geri döndüm. Gündüz sokakta hem de caddede Kadıköy gibi bir yerde adam öldürürlerse, burada yaşantımız zordur" dedi.

İşten ayrılınca sokakta çalışmaya başlamış

29 yaşındaki Cihan Aymaz'ın yaklaşık 4 yıl boyunca kargo şirketinde çalıştığı, işinden ayrılınca sokaklarda şarkı söylemeye başladığı öğrenildi.

Dün akşam 19.00 sıralarında Kadıköy rıhtımda şarkı söyleyen Aymaz'la, alkollü olduğu iddia edilen bir kişinin istek şarkı istemesi üzerine tartışma yaşandı. Tartışma sırasında Mehmet Caymaz, Cihan Aymaz'a bıçakla saldırdı. Yaralanan Aymaz denize düştü. Ardından Mehmet Caymaz'da denize atladı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, sahil güvenlik ve polis ekipleri sevk edildi. Denizden çıkarılan yaralı Cihan Aymaz'a ilk müdahale çevredeki vatandaşlar tarafından yapıldı.

istek-sarki-cinayeti.jpg

İstediğim şarkıyı çal lan!

Aymaz, ambulansla Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Şüpheli Mehmet Caymaz ise sahil güvenlik botuna çıkarıldıktan sonra kelepçelenerek gözaltına alındı. Cihan Aymaz kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Dehşet dolu anlara ilişkin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kadıköy'de Mehmet Caymaz tarafından bıçaklanarak öldürülen Cihan Aymaz'ın arkadaşı ve görgü tanığı Muhammet Mağol'un polise verdiği ifadede, "Mehmet isimli bu şahıs, Cihan'ın yanına giderek 'benim istediğim şarkıyı çal lan' diye bağırdı. Cihan da kendisine 'tamam çalarım. Ama sakin ol. Bağırma insanlar rahatsız oluyor' dedi. Mehmet buna daha çok sinirlendi. 'Benim dediğimi yapacaksın' diyerek cebinden çıkardığı çakıyı Cihan'ın göğsüne sapladı" dediği öğrenildi.

Etiketler :