İstanbul'dan Turizm Cennetine Akın! Nüfus Patladı, Su Problemi Yaşanabilir

İstanbul'dan Turizm Cennetine Akın! Nüfus Patladı, Su Problemi Yaşanabilir
Yıllardır başta İstanbul olmak üzere pek çok şehirden göç alan Bodrum, 6 Şubat depremlerinin ardından yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya...

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi, İstanbul'da beklenen büyük depremi akıllara getirmişti. Felaketin ardından İstanbul'dan Anadolu'nun birçok şehrine göç başlamıştı.

En fazla göç alan noktalardan birisi de Muğla'nın Bodrum ilçesi oldu. İlçenin adeta "İstanbul'un üçüncü yakası" haline geldiği ifade edildi.

Uzaktan çalışabilenlerin tercihi oldu

Göç dalgasıyla ilgili olarak Hürriyet gazetesine konuşan ilçedeki gayrimenkul danışmanları, "Bu deprem beklenen İstanbul depremi için insanların korkusunu tetikledi ve İstanbul’dan Bodrum’a üçüncü göç dalgası başladı. En çok Ortakent, Konacık, Bitez ve Yahşi gibi okul, hastane ve alışveriş merkezlerine yakın bölgeler tercih ediliyor. Uzaktan çalışanlar, mimarlar, reklamcılar, editörler, yazarlar, çağrı merkezi çalışanları da en sık rastladığımız müşteri profili" açıklamasını yaptı.

Su problemi ortaya çıkabilir

Gazeteye konuşan sektör temsilcilerinden Hakan Karakaya, deprem bölgesinden de yoğun göç aldıkların söyledi. Karakaya, "Geçen hafta 5 ev boşa çıkmıştı, bir günde hepsini İstanbullular kiraladı. Gümüşlük’te 2+1 daireler 15 bin liradan başlıyor. En yüksek kira 30 bin lira. Deprem bölgesinden gelenler de çok oldu. Yeğenim Gümüşlük’te devlet ilkokuluna gidiyor, yoğunluktan sınıfı ikiye bölündü. Gümüşlük gibi küçük bir beldenin nüfusu kışın 4 binden 6 bine çıktı. Mumcular Barajı’nın doluluk oranı geçen sene yüzde 42’i bu sene yüzde 19. Kısacası su yok" ifadelerini kullandı.

"Bu yaz Bodrum'un hali ne olur bilemiyorum"

"Aynı gün İstanbul'dan 3 farklı aileye ev gösterdiğim oluyor" diyen emlak danışmanı Levent Ercan ise, "Kışın bile bu kadar kalabalık olmuşken bu yaz Bodrum’un hali ne olur bilemiyorum" dedi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :