İstanbul Gecelerinde Dehşet Saçan Pitbull'lu Çete

İstanbul Gecelerinde Dehşet Saçan Pitbull'lu Çete
Aralarında çocuklarında bulunduğu bir grup özellikle Zeytinburnu bölgesinde yol kesip para istiyor. Parayı alamayanlar ise grubun yanlarındaki köpeğin saldırısına ya da grup üyelerinin buçaklı saldırısına uğruyor. Bu grubun mağduru olan H.Ç.'nin yaşadıkları ise tüyler ürperten cinsten.

halktv.com.tr/ÖZEL HABER

H. Ç. isimli kişi 2018 yılında Topkapı Kavşağı'nda bulunan havuzun başında alkol almaktaydı. O sırada yanına Özgür E. isimli çocuk ve arkadaşları yanaştı. Özgür E. ve beraberindeki gurup H.Ç.den önce sigara istediler. Ç., sigarayı verdi. Daha sonra ise para istediler. Ç.'nin bu talebe olumlu yanıt vermemesi üzerine ise önce tokat attılar. Bununla da yetinmeyen saldırganlar yanlarındaki pitbull cinsi köpeği H.Ç.'nin üzerine saldılar. H.Ç. köpeğin saldırısıyla başa çıkamayınca yere düştü. Saldırganlar bu sırada Ç.'nin cebindeki cep telefonunu, cüzdanını ve cebinde bulunan 120 TL'yi alarak olay yerinden kaçtı.

H. Ç. ağır yaralanmıştı. Hastaneye kaldırıldı. Ç. o haldeyken saldırganlar telefonu satmanın derdine düştü ve telefonu bir telefoncuya sattı. Emniyet'in yaptığı incelemeler sonucu bir kısım saldırgan tespit edildi. Ç. bu isimleri teşhis etti. Öte yandan telefonu satın alan işletme sahibi Özgür E.'nin telefonu kendilerine sattığını beyan etti.

Öldüresiye Yağmaya 3 Yıl Hapis


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde Özgür E. hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede çocuğun "Yağma", "Kasten yaralama" suçlarından cezalandırılması istendi. Yargılamayı yapan Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi suça sürüklenen çocuk Özgür E.'nin şikayetçi H.Ç'ye karşı silahla ve, birden fazla kişi ile birlikte geceleyin yağma suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek önce 11 yıl hapis cezası verdi. Özgür E.'nin suçun işlendiği tarihte 18 yaşından küçük olduğunu ve müştekinin zararının giderildiğini belirten mahkeme heyeti, sanık çocuğun duruşmadaki iyi halini de göz önünde bulundurarak 11 yıllık cezada üç ayrı indirim uyguladı. Böylelikle Özgür E.'ye "Yağma" suçundan 3 yıl 20 gün hapis cezası verdi.

Daha Önceden Cezası Varmış


Mahkeme heyeti "Kasten yaralama" suçundan ise Özgür E.'yi 1 yıl 3 ay hapis cezasısyla cezalandırılmasına karar verdi. Heyet suça sürüklenen çocuk hakkında 2018 yılında yine yağma suçundan verilen bir hükmün açıklaması kararının bulunduğunu o nedenle bu cezada hükmün açıklaması kararı vermeye yer olmadığına karar verdi.

Geçen Haftalarda Yeni Bir Ceza Aldı


Özgür E. yine 2018'de başka şahıslara yönelik gerçekleştirdiği yağma ve kasten yaralama geçtiğimiz haftalarda 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.