İsrail - Filistin Savaşında Türkiye'ye Bekleyen Tehlike! Yeni Bir Mülteci Akını Yaşanır Mı?

İsrail - Filistin Savaşında Türkiye'ye Bekleyen Tehlike! Yeni Bir Mülteci Akını Yaşanır Mı?
Türkiye'ye akın akın gelen kaçak göçmenler, İsrail-Filistin savaşıyla katlanır mı? İYİ Partili Turhan Çömez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu soruya yanıt aradı, Türkiye’yi uyardı: "Yeni bir mülteci akını tehdidi ile karşı karşıyayız."

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Filistin ve İsrail arasındaki çatışmalara ilişkin olarak Türkiye’ye yeni bir mülteci dalgasının gerçekleşebileceğini söyledi.

Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim Cumartesi sabahı İsrail’e yönelik Aksa Tufanı operasyonunu başlattıklarını duyurdu.

Saldırıda birçok Hamas mensubu, paramotorlarla İsrail’e sızarken, İsrail ordusu da Hamas’a Demir Yumruk operasyonuyla karşılık verdi.

Bölgedeki çatışmalar her geçen gün şiddetini artırırken hayatını kaybedenlerin sayısı bini geçti.

TURHAN ÇÖMEZ UYARDI: YENİ BİR MÜLTECİ AKINI OLABİLİR

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. X hesabından yaklaşık 10 dakikalık bir video paylaşan Çömez, çatışmalar nedeniyle Türkiye’ye yeni bir mülteci olabileceğini belirterek uyardı.

İsrail’in 2 milyon Filistinli’nin yaşadığı Gazze’yi boşaltmak için kararlı olduğunu ifade eden Çömez, 1,5 milyon Suriyeli mültecinin yaşadığı Lübnan’ın da Hizbullah nedeniyle hedefte olduğunu vurguladı.
Çömez "İsrail 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze’yi boşaltmaya kararlı. 1.5 milyon Suriyeli mültecinin yaşadığı Lübnan da, Hizbullah nedeniyle hedefte. Pakistan ise 1.7 milyon kaçak Afganlıyı, 1 Kasım’dan sonra sınır dışı edecek. Yeni bir mülteci akını tehditi ile karşı karşıyayız. En üst düzeyde sınır güvenliği şart" dedi.

Etiketler :