IŞİD'in eğitim müfredatı ortaya çıktı! Beş yaşından küçük çocuklar...

IŞİD'in eğitim müfredatı ortaya çıktı! Beş yaşından küçük çocuklar...
BBC, IŞİD tarafından eğitilmiş çocuklarla konuştu.

IŞİD'in 5 yaşından küçük çocuklara dahi uyguladığı eğitimin ayrıntıları ortaya çıktı. Müfredatta, mermiler arasında tel engellerini geçme gibi ölümcül dersler bulunuyor.

BBC, Avrupa sokaklarında, IŞİD tarafından eğitilmiş çocuklarla konuştu.

Tanıklıkları ve anlattıkları, örgütün çocukları nasıl katil olarak yetiştirmek için nasıl çalıştığını ortaya çıkardı.

İşte Quentin Sommerville ve Riam Dalati imzalı haberden öne çıkan ayrıntı ve gerçekler:

Mutassım 16 yaşında.

Mutassım savaşçı bir yapıya sahip değildi, kısa boylu ve gergin. Onunla şimdi yaşadığı küçük Alman köyünde buluştum.

Sigara içiyor ki bu Suriye'den ayrıldığından beri edindiği bir alışkanlık.

Çünkü IŞİD sigarayı yasaklamıştı. Günün erken saatinde beni bira içmeye çağırıyor.

Dua etmeyi bıraktığını ve inançlarını terk ettiğini söylüyor. Daha önce IŞİD'den dersler almış ve buna uygun bir hayat tarzı benimsemiş.

Bana, IŞİD karşıtı koalisyonun hava operasyonlarından sonra olanları filme aldığını ve hastanede yaralılara yardım ettiğini, halkın ortasında gerçekleştirilen kafa kesme olaylarına tanık olduğunu anlattı. 15 günlük askeri eğitim aldığını ve bu sürenin bazı çocuklar için daha uzun olduğunu söyledi. Eğitim programı son derece sıkıymış. Sabah dörtte dua ile başlayan program, fiziksel eğitim, savaş eğitimi ve şeriat hukuku derslerini içeriyor. Eğitimlerinin bir parçası olarak, gençlerin yanan lastiklerden atlamaları ve başlarının üstünden gerçek mermiler geçerken dikenli tellerin altında sürünmeleri gerekiyor. Şam yakınlarındaki Doğu Guta'dan bir arkadaşı eğitim sırasında ölmüş. Bu olay yaşandığında Mutassım daha 16 yaşında bile değilmiş.

Afrika, Ortadoğu ve Güney Amerika'daki birçok silahlı grup çocukları savaş için eğitti. Ancak çok azı İslam Devleti kadar verim alabildi. Çocukları askere almak bir savaş suçu. Savaş vahşileşirken, IŞİD de bu işte iyice ustalaştı. Grubun kendi topraklarında kurduğu mobil propaganda birimleri cezaları ve savaşları öğretiyor. Beş yaşından küçük çocuklar dahi buna katılıyor.

HABERİN DEVAMI:

Etiketler :