İnternetten Alışveriş Yapanlar Dikkat! Dolandırılmayı Kabul Ediyorsunuz

İnternetten Alışveriş Yapanlar Dikkat! Dolandırılmayı Kabul Ediyorsunuz
Son dönemlerde sosyal medya platformlarından yapılan alışverişlerde artış görülmeye başlandı. Uzmanlar internet alışverişlerine dair uyarılarda bulundu.

Son dönemlerde Instagram, Facebook ve TikTok gibi sosyal medya platformlarının kullanımının yaygınlaşmasıyla, bu ve benzeri platformlar üzerinden yapılan alışverişlerde de artış görülmeye başlandı. Ancak yapılan alışverişlerde dolandırılma riskiyle karşılaşmanın yanı sıra satın alınan ürünlerin iadesi konusunda da sorunlar yaşanıyor.

Sosyal medya hesabı üzerinden verilen siparişlerde birçok satıcı iade kabul etmezken, yalnızca farklı ürünle değiştirme seçeneğini dayatıyor. Ürün değişimlerinde kargo ücreti ise yasal olmayan şekilde vatandaşlara yansıtılıyor.

thumbs-b-c-c6a76b45fb18f3324a010edd405c7f0f.jpg

"DOLANDIRILMA RİSKİNİ KABUL ETMİŞ OLUYORSUNUZ"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, tüketicilerin sosyal medya hesapları üzerinden alışveriş yaparken dolandırılma riskini kabul etmiş olduğunu dile getirdi.

Alışveriş yaparken satıcının kayıtlı ve yasal bir işletme olup olmadığına öncelikle dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Küçük, "Karşınızda yasal bir satıcı yok ise maddi zararlarınızı da tazmin edemezsiniz. Ancak savcılığa suç duyurusunda bulunarak, adli yönden şikayetçi olabilirsiniz. Bu nedenle, kurumsal güvenilir firma hesapları üzerinden alışveriş yapmalısınız. Görsel reklamlar, düşük fiyatlı satışlar sizi asla yanıltmasın. Sosyal medya hesapları üzerinden alışveriş yaparken, bir kere değil, üç kere, beş kere, hatta on kere düşünmelisiniz" dedi.

thumbs-b-c-689ecd28369aa95dd52cbf312138d9f0.jpg

Kaynak:AA

Etiketler :