İlyas Salman Kimdir,Kaç Yaşında? Milletvekili Adayı?

İlyas Salman Kimdir,Kaç Yaşında? Milletvekili Adayı?
İlyas Salman, Türk sinema, tiyatro, dizi oyuncusu ve yönetmen. 31 Mart 2023 tarihinde "Söz veriyorum: Sarayın dalkavuğu değil, halkın soytarısı olacağım" diyerek Türkiye Komünist Partisi'nden İstanbul milletvekili adayı olduğunu açıklamıştır.

Doğum tarihi: Arapgir

Eşi: Gülser Salman

Çocukları: Devrim Salman, Temmuz Ali Salman

Kardeşleri: Vahap Salman

Ebeveynleri: Hafize Salman, Vahap Salman

Doğum: 1950 ; Malatya, Türkiye İlyas Salman ,1950, Malatya, Türk sinema, tiyatro, dizi oyuncusu ve yönetmen.

Hayatı

Malatya'da doğdu. Nüfus cüzdanında doğum tarihi 14 Ocak 1954 olarak yazmaktadır

Malatya Turan Emeksiz Lisesi'nden mezun oldu. Ankara Devlet Konservatuvarını son sınıfta bıraktı. Oyunculuğa İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda başladı. Uzun yıllar sinema oyunculuğunda, köylü tiplemeleri ile tanındı. Sinema oyunculuğunun yanı sıra yönetmenliğini yaptığı iki sinema filmi bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli tarzda şiirleri ve türkü albümleri bulunmaktadır. Ankara Birlik Tiyatrosu'nda 1997'den 2000 yılına kadar sahneye çıkmıştır. Son olarak Hasretim Sansürlüdür isimli bir şiir kitabı ve Türksolu dergisindeki makalelerinden oluşan Kırmızı Beyaz isimli bir kitabı çıkmıştır.

Kendisi sol görüşlüdür. Türkiye Komünist Partisi üyesidir. Türkiye Komünist Partisi'nin Kartal'da yaptığı 1 Mayıs mitingine katılmıştır.Türksolu dergisinde yazılar yazmıştır.2023 Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri için kurulan Sosyalist Güç Birliği'nin kuruluşunda yapılan ortak açıklamaya aralarında kamuoyunun yakından tanıdığı akademisyen, sanatçı, gazeteci, hukukçu, siyasetçi gibi isimlerin bulunduğu 226 isimle birlikte imzasının yer aldığı metne imzasını atmıştır.

Gülser Salman ile evlidir ve Devrim adında bir kızı, Temmuz Ali adında bir oğlu vardır.

Kaynak:wikipedia

Etiketler :