İki kuşak üç iş cinayeti

İki kuşak üç iş cinayeti
15 Nisan 2021 günü Ordu’nun Altınordu ilçesindeki bir inşaatta iş kazası sonucu hayatını kaybeden 21 yaşındaki Emre Sançar'ın, babasının ve amcasının da inşaat işçisi olduğu sırada iş kazasında hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Birgün'den Timur Soykan'ın bugünki ''Nesiller boyu iş cinayetleri'' başlıklı yazısında değindiği olayda, Emre Sançar'ın, Türkiye’deki milyonlarca genç gibi işsizlikten bunaldığını belirtirken, ''İş arayışlarından eve eli boş dönmekten, halen harçlık almaktan utanıyordu. Annesi büyüdükçe babasına benzeyen oğlunun aynı yola girmesinden korkuyordu'' dedi. 

Soykan yazısının devamında, geçen yıl askere giden Sançar'ın iş bulamadığı için inşaattan çalışmaktan başka çaresi olmadığını söylerken, '''Anne başka çare yok, inşaatta çalışacağım' dedi. Çok ağladı kadın ama engelleyemedi. Bir ay önce amcasının Altınordu’da çalıştığı inşaatta kalıpçı olarak işe başladı'' dedi. 

Soykan, Emre Sançar'ın 18 yaşındaki amcası Zekeriya Sançar'ın 2005 yılında,  İstanbul'da çalıştığı inşaatta hayatını kaybettiğini belirtirken, 2008’de ise Emre'nin babası Mehmet Sançar'ın Burdur’un Bucak ilçesine çalışmaya gittiği inşaatta hayatını kaybettiğini yazdı. 

Soykan, Emre Sançar'ın babasının yanına defnedildiğini belirttiği yazısında, ''Emre Sançar, cuma günü 27 yaşındayken iş cinayetinde ölen babasının yanında toprağa verildi. Babası kadar bile yaşayamamıştı. Annesi ve kız kardeşinin üzerine kapandığı kabrinden 20 metre uzakta 18 yaşında ölen amcası Zekeriya Sançar’ın mezarı vardı'' dedi. 

Etiketler :