İki kentte ekmek fiyatı düştü! Dört kentte pide fiyatı belli oldu! İstanbul'da pide kaç TL? Ankara'da pide kaç TL?

İki kentte ekmek fiyatı düştü! Dört kentte pide fiyatı belli oldu! İstanbul'da pide kaç TL? Ankara'da pide kaç TL?
Ramazan dolayısıyla peş peşe gelen zam haberleri vatandaşın belini büktü. Özellikle ekmek ve pide fiyatı merak ediliyor. İki kentten ise ekmek için indirim haberi geldi. Fırıncılar arasındaki rekabet ekmek fiyatlarını da aşağıya çekti. İşte ekmek fiyatının 5 TL'nin altına düştüğü iki kent. İki kentte ekmek fiyatı düştü! İstanbul'da pide kaç TL? Ankara'da pide kaç TL? İzmir'de pide kaç TL?

Ekmek ve pide fiyatları Türkiye'nin gündeminde. Ramazan'ın gelmesiyle birlikte en çok araştırılan konu ekmek ve pide fiyatlarının ne olduğu. Ekmeğe zam haberleri araştırılıyor.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ankara'da ekmek fiyatları üzerine bir basın toplantısı düzenlemiş "Kasım ayında ülke genelinde; Antalya, Kocaeli, Düzce, Balıkesir, Sakarya, Bursa, İzmir, Yalova ve Manisa'da uygulanan fiyat gecikmeli olarak İstanbul'da 1 Ocak'tan itibaren 5 lira olarak uygulanıyor. Ocak ayının 10'unda da Ankara'da 5 lira olarak uygulanacak. Dolayısı ile yeni yıla girmekle birlikte, asgari ücretin artması ile birlikte ekmek fiyatında ülke genelinde bir fiyat değişikliği kesinlikle söz konusu değil" demişti. İki kentte ekmek fiyatı düştü! Dört kentte pide fiyatı belli oldu! İstanbul'da pide kaç TL? Ankara'da pide kaç TL? İzmir'de pide kaç TL?

pide3.jpgEkmek ve pide fiyatları araştırılırken fırıncılar da sürümden kazanmak için rekabet halinde.
Ramazan ayına kısa bir süre kala eş peşe gelen zam haberleri vatandaşı isyan ettirirken o şehirden, vatandaşı sevindirecek bir haber geldi. Fırıncılar arasındaki rekabet ekmek fiyatlarını da aşağıya çekti. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…
Çankırı'da ekmek fiyatları 2 lira 75 kuruşa düşerken vatandaşlar fiyatlardan memnun oldu.

pide2.jpg

ZAMLARA İNAT İNDİRİM

Fırıncılar arasındaki rekabet ekmek fiyatlarına yansırken fırıncılar da peş peşe indirim yapmaya başladı. Ekmek fiyatları Çankırı'da 2 lira 75 kuruşa kadar düştü.

Pide fiyatları ise ayrı bir tartışma konusu. Pide fiyatları illere göre değişiklik gösteriyor, pide fiyatları 10 TL ile 20 TL arasında değişiyor.

pide.jpg

Kastamonu'da yapılan zamlarla birlikte 200 gram ekmek fiyatı 5 TL'ye yükselirken yaşanan rekabet nedeniyle bazı Market ve fırınlarda ekmek fiyatları 4 TL'ye kadar geriledi.
Kastamonu'da pide fiyatları ise 10 TL olarak açıklanırken yumurtalı pide fiyatları 12.5 TL olarak belirlendi.
Çankırı'da fırıncılar arasındaki rekabet ekmek fiyatlarına yansırken yapılan son açıklama ile fiyatların 2.75 kuruşa kadar düştüğü belirtildi.

RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI NE KADAR?

Ramazan ayına sayılı günler kala gözler bu yıl pide fiyatlarının nasıl olacağına çevrildi. Ancak henüz açıklanan resmi bir fiyat yok. Bu konudaki resmi açıklamanın da 1 hafta içerisinde yapılması bekleniyor.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ekmek, Un ve Unlu Mamüller Meslek Komitesi Başkanı Ziver Sarıcı, bu yıl işçilik, enerji ve hammadde maliyetlerinde ciddi bir yükseliş yaşadıklarını dile getirdi. Sarıcı "Bunların üzerine Ramazan ayında fırın çalıştırmanın getirdiği ek maliyet var. Bu aya özel mesailer yapılıyor ve çift haftalık ödeniyor. Biz de bir maliyet analizi yaptık. Fiyat beklentimizi sunduk. İlgili kurullardan geçtikten sonra son fiyat açıklanacak” diye konuştu.

pide1.jpg

Geçen yıl 300 gramlık pidenin 6 liradan satıldığını hatırlatan Sarıcı, “Ancak 300 gramlık Ramazan pidesi küçük kalıyor ve çabuk kuruyor. En iyi gramaja sahip pideler 350-370 gram olanlar. Kesin Fiyat belli olmadı ancak bizim ilettiğimiz talepte pidenin kilogram fiyatı için 33.3 liranın uygun olacağını söyledik. Arkadaşlarımız da 370 gram susamlı pide için 12.5 liranın belirlenmesini iletti. Bunlar bizim beklentimiz. Buna yakın bir fiyatın açıklanacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
İşçilik başta olmak üzere enerji, yağ, susam ve çörek otu maliyetlerinin katlandığını söyleyen fırıncı Ahmet Şimşek de şöyle devam etti:

“Sadece yumurtayı düşünün. Şu an bir yumurtanın fiyatı 2 liradan fazla. Biz bu ortamda çok fazla kâr etmeden işletmelerimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Şu an gramajına göre bir pidenin 10-12 liradan aşağı olmaması gerekiyor. 300 gram pideyi de hem üretmek zor hem de vatandaş için iyi değil. 400 gram Pide daha randımanlı. Onun da fiyatı 13 liradan fazla olabilir. Ayrıca Ramazan pidesi için ek personel çalıştırıyoruz. Tırnakçısı bile ayrı çalışıyor. Normal ekmeğe göre unu, işçiliği çok pahalı.”

pide2-001.jpg

ANKARA'DA PİDE KAÇ TL?

Ankara'da geçen yıl 250 gramı 5 liradan satılan Ramazan pidesinin fiyatı zamlandı. Ramazan’a günler kala Ramazan pidesinin Ankara'daki fiyatı da belirlendi. Ankara’da geçen yıl 250 gramı 5 liradan satılan Ramazan pidesi, bu yıl 300 gramı 10 TL olarak tüketiciyle buluşacak.

ESKİŞEHİR'DE PİDE KAÇ TL?

Eskişehir Ticaret Odası Meclisi'nde gerçekleştirilen toplantı sonrası ramazan pidesinin fiyatı belli oldu. Fırıncı üyelerin talepleri doğrultusunda mecliste alınan kararla 270 gram pidenin fiyatı 9 lira olarak belirlendi.

ÇORUM'DA PİDE KAÇ TL?

Çorum Fırıncılar ve Simitçiler Odası’ndan yapılan açıklamaya göre; geçtiğimiz yıl 5 liradan satılan 300 gram boş pidenin bu yıl 200 gram olarak 5.5 liraya satılacak. Yumurtalı susamlı pide ise bu yıl 200 gram olarak 7.5 liradan satılacak.

İZMİR'DE PİDE KAÇ TL?

İzmir'de Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu. Kentte 320 gram pide, 10 lira fiyatla satışa sunulacak.

Etiketler :