İddia bayileri isyanda! Demirören'e sert tepki...

İddia bayileri isyanda! Demirören'e sert tepki...
Şubat ayında yapılan İddaa ihalesini kazanan Demirören ve ABD’li Scientific Games’in oluşturduğu Şans Girişim Ortak Girişim Grubu, bayilerin kar payını düşürdü.

Bayilerin satış payı yüzde 7,2’den yüzde 4,8’e indirildi. Bayilerin kazançlı kuponlardan aldığı yüzde 2’lik kâr ise yüzde 1’e düşürüldü. Stopaj ve vergi kesintileri ile birlikte bayilerin kâr oranının yüzde 4,1’e kadar düştüğü öğrenildi.

Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Esnaf Odası tarafından yapılan açıklamada, Türkiye genelinde 6 bin civarında İddaa bayii bulunduğuna dikkat çekilerek, aileleri ile birlikte 100 bine yakın yurttaşın, kâr payının düşürülmesinden etkileneceği vurgulandı.

BAYİLER ZOR DURUMDA

Oda’dan yapılan açıklamada, “Esnafımızın bu şartlar altında kapanacağı da kesindir. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, sesimize kulak verin. Bayilerimizin işsiz güçsüz perişan olmalarına yol açacak yanlış uygulamadan vazgeçin. İsteğimiz, bayilerin hakkı olan primlerin eski haline getirilmesidir. Bir sonraki durağımız TBMM önü olacaktır. Bunu bilin. Biz haklı davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dendi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

BirGün’e konuşan Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz, “Demirören Grubu, kâr payının neden düşürüldüğüne ilişkin bir açıklama yapmadı. Bu durum 6 bine yakın bayi işletmecisini ve çalışanlarını mağdur etti. Bayi sahipleri ve çalışanları bu karara tepkili. Bu durum sayısal ve piyango bayileri için de bir tehdit oluşturabilir. Çeşitli girişimlerde bulunduk ancak bir sonuç alamadık. Mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.
 

Etiketler :