İstanbul'da Çarşamba Ortalık Karışıyor! Şiddetli Sağanak Sel Baskınlarına Neden Olacak

Cuma, Cumartesi, Pazar planlarına dikkat... Dışarıda kalmayı planlıyorsanız gündüz ve gece sıcaklık farkları sizi hasta edebilir. Çarşamba ise İstanbul'da ortalık karışacak. Gündüz gözüyle sel baskınları yaşanabilir uyarısı yapıldı.

Sonbaharın gelmesiyle havalar serinlese de Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yazdan kalma günlerin yaşanacağı bildirildi. Ancak güneş battıktan sonra soğuk hava bizi bekliyor olacak. Önümüzdeki günlerde gündüz ve gece arasındaki sıcaklık farkı iyice artacak. Bu da hastalık riskini artıracak.

Meteorolojik kaynaklardan son aktarılan bilgiye göre yarından itibaren ülke genelinde gündüz sıcakları 3-4 derecelik yükselişe geçecek. Ancak geceler soğuk. Marmara için de dikkat çeken bir bilgi var.

istanbul-saganak.jpg

İSTANBUL'A SAĞANAK VE SEL UYARISI

Türkiye genelinde sıcaklıklar ortalama düzeyde devam ediyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki hafta İstanbul için kritik uyarıda bulundu. Orhan Şen, "Çarşamba ortalık karışıyor. İstanbul'da şiddetli yağmur var. Gündüz gözüyle sel ve taşkın yapabilir" dedi.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki hafta İstanbul'da şiddetli yağışın olacağını söyledi. Orhan Şen'in sosyal medyadan yaptığı uyarı şu şekilde:

istanbul-sel-su-baskini.jpg

Bugün de yağış yok sayılır. Bitlis, Hatay ve Antalya'nın batısında hafif ve kısa süreli yağışlar olacak. Sıcaklıklar 2-3 derece artacak. Pazar, Akdeniz ve GDA ve İç Anadolu'nun doğusuna, Pazartesi Doğu Anadolu'ya yağış geliyor.

Bu hafta sonu bahar havası sıcaklık 24-25C. Pazartesi, Marmara ve Batı Karadeniz'e yağmur geliyor bir günlük.

Çarşamba ortalık karışıyor. İstanbul'da şiddetli yağmur var. Gündüz gözüyle sel ve taşkın yapabilir. Sel gece gündüz dinlemiyor. Dere yatağındamısın, bodrum kattamısın ona bakıyor.

20-30 EKİM UYARISI

Meteoroloji uzmanlarına göre ise bu yıl soğuk ve yağışlı geçecek. “El Nino kışı” olarak adlandırılan soğuk havaların sonbahar ve kış mevsiminde etkili olacağı ifade ediliyor. 20 Ekim'den itibaren soğuk havaların etkisini gösterceğini ifade eden Meteoroloji uzmanları, "20 - 30 Ekim arası ülkemiz normallerden soğuk geçecek. İç kesimlerdeki 4 ilde sezonun ilk karı yağabilir" dedi.

BU KENTLERE DİKKAT

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; bugün yurt genelinde güney kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Hatay, Bitlis ve Van çevreleri, Antalya’nın batısının iç kesimleri, Denizli’nin güneyi ile Hakkari’nin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege ile Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Etiketler :