"Halk fırsatçılardan hesap soracaktır"

Psikiyatri uzmanı Semih Dikkatli, Halk TV'de Şule Aydın'ın sunduğu Haber Masası programında yeni corona virüsün yarattığı kaygı ve sonucunda gelen 'stokçuluk' sorununu anlattı. Dikkatli, "Halk fırsatçılardan hesap soracaktır" dedi.

Halk TV'de Şule Aydın'ın sunduğu Haber Masası'na bağlanan Psikiyatri uzmanı Semih Dikkatli; toplumda oluşan ve oluşturulan panik, paranoya ve kaygı iklimine dikkat çekti. Dikkatli, kaygının da corona virüsü gibi bulaşıcı olduğunu vurgularken medyanın tutumunun nasıl olması gerektiğine de değindi.

"Halk fırsatçılardan hesap soracaktır" diyen Dikkatli, corona virüsü salgınına karşı kaygılarımızı nasıl yönetebileceğimiz konusunda önemli bilgiler verdi.

Stokçuluk ve karaborsacılığın toplumsal paranoyadan beslendiğine vurgu yapan Dikkatli, fırsatçıların bu kaygıdan beslendiğini anlattı.

Anaakım ve sosyal medyada oluşturulan panik havası, son günlerde bilim insanları tarafından sert eleştirilere maruz kalıyor. Halk, virüsle olduğu kadar bilgi kirliliğiyle de mücadele ediyor. Oluşan panik ortamında dezenfektan ve maske fiyatları bir anda fahiş rakamlara ulaşırken, marketlerde de adeta bir talan sözkonusu. Uzmanlar halkı sakin kalmaya ve basit kişisel sağlık önlemlerini uygulamaya davet ediyor.

Etiketler :