Hakim Reza Zarrab'ın tanıklık süresini açıkladı

Hakim Reza Zarrab'ın tanıklık süresini açıkladı
Reza Zarrab, kendisiyle başlayan daha sonra Hakan Atilla'ya dönen davada Cuma gününe kadar tanıklık yapacak.

Hakim Richard Berman'ın “Zarrab'ın tanıklığı ne kadar sürecek” sorusu üzerine ise Savcılık, Zarrab'ın konuşmaya bugün, tanıklığının da en az Cuma günü sonuna kadar devam edebileceğini söyledi.

ZARRAB'IN SAVCILIKLA ANLAŞMA BELGELERİ DOSYAYA GİRDİ

New York'taki mahkemenin ilk gününde Savcılık resmen Zarrab'ın “suçlu” olduğunu kabul ettiğini açıklamış, Zarrab'ın itirafçı olduğunu kamuoyuna açıklamıştı.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Savcılığın mahkemenin açılış konuşmasında yaptığı bu açıklamayla birlikte, Zarrab'ın 26 Ekim 2017 tarihli, anca o tarihte gizlilik kararı olan savcılıkla anlaşma belgesi üzerindeki mühür de kaldırıldı. Zarrab'ın savcılıkla anlaşma belgesi New York'ta Atilla davasının başladığı ilk gün, resmen dava dosyasına dahil edildi.

“BEN REZA ZARRAB…”

Dosyaya konulan belgede, Zarrab'ın “hiçbir etki altında kalmadan, suçlu olduğunu itiraf etmenin sonuçlarını tamamen farkında olarak” bu beyanı yaptığına ilişkin imzalı taahhüdü oluyor.

Belgede ayrıca Atilla davasında Zarrab'dan hemen önce Savcılık adına tanıklık yapacağı açıklanan FBI çevirmeni Bülent Bulut'un imzası da bulunuyor.

Zarrab belgede, avukatıyla konuştuktan sonra, hakkında isnat edilen suçlar konusunda “esasa ilişkin savunma yapmamın mümkün olmadığını” anladığını, ve sonuçlarını farkında olarak suçlu olduğunu itiraf ettiğini açıklıyor.

Belgede ayrıca Reza Zarrab'ın avukatının da benzer bir beyanı ve imzası bulunuyor.

Etiketler :