'Gezi'de, Gül ve Davutoğlu gençlerle konuşmayı teklif etti, Erdoğan karşı çıktı'

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Gezi olaylarında Gül ve Davutoğlu'nun gençlerle buluşup konuşmak istediğini fakat Erdoğan'ın karşı çıktığını söyledi.

Halk TV'de yayınlanan Fatih Ertürk'le 'Günün Raporu' programına katılan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Gezi Parkı'nın 8. yıl dönümünde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özdağ, "Gezi olaylarında o gün sayın Gül de, sayın Davutoğlu da o gençlerle konuşulmasını teklif ettiler. Bu insanlarla bu gençlerle konuşalım ziyaret edelim dediler. Sayın Erdoğan karşı çıktı" dedi. Selçuk Özdağ şöyle devam etti;

"Demokratik hukuk devletinde hak talepleri anayasanın teminatı altında. Gösterişiniz, yürüyüşünüz anayasanın teminatı altında... Böyle bir ortamda iktidarlar korkmadan bu insanlara yerler göstermeli ve bu insanlar düşüncelerini söyleyebilmeli, konuşabilmeli ve böylece her türlü fikre açık olmalısınız ve olmazsanız orada yasak derseniz ve insanların masumane taleplerini görmezden gelirseniz, diyalog kurmazsanız olmaz"

'Erdoğan karşı çıktı'

"Devletseniz bu tür krizleri yönetebilmelisiniz. Ben devletsem krizleri çözmem lazım. Gezi olaylarında o gün sayın Gül de, sayın Davutoğlu da o gençlerle konuşulmasını teklif ettiler. Bu insanlarla bu gençlerle konuşalım ziyaret edelim dediler. Sayın Erdoğan karşı çıktı bunlarla görüşmeye gerek yok dedi. Oysaki görüşülmesi gerekiyordu ben gittim mesela. Konuştum gençlerle vatandaş gibi konuştum. Talepleri vardı çok makul taleplerdi. Ama Sayın Erdoğan kusura bakmasın o partiye çok katma değerim oldu hem uyarılarımla hem hizmetimle katkılarım oldu. Meral hanıma İkizdere'de yapılanlar da doğru değil"

Fatih Ertürk'ün, "Siz Sayın Erdoğan'a Gezi ile ilgili önerilerde bulundunuz mu?" sorusu üzerine Özdağ şöyle devam etti;

"Hayır ben bulunmadım ama sayın gül ile sayın davutoğlu uyarılarda bulundular konuşulması gerektiğini söylediler. Erdoğan kabul etmedi, orada provokatörlerin olduğunu söyledi" dedi.

 

Etiketler :