Gece sorguya çağrılan liseli genç sınav saatlerini Halk TV'ye anlattı

Astıkları ironik pankart nedeniyle geç saatlere kadar emniyette ifade veren genç, uykusuz şekilde girdiği sınavı Halk TV'de anlattı.

YKS'ye yönelik astıkları ironik pankart dolayısıyla dün gece emniyet sorgusuna çağrılan gençlerden, bugün sınava giren Halkçı Liseliler Genel Başkanı Can Tan Halk TV'de Dilan Alp'e yaşadıklarını anlattı.

Saat 2'ye kadar sorgusu devam eden Tan, eve 2.30'da geldiğini ve bu nedenle sınava uykusuz girdiğini aktardı.

Tan dün geceyi ve sınavı şu sözlerle anlattı:

Dün TYT’ye girdik, bugün AYT’ye. Dünkü sınavda örneğin Türkçe’de soru dağılımları önceki senelere göre farklıydı. Bu sene fazla paragraf sorusu vardı. TYT, zamanını iyi kullananın yapabileceği bir sınavdı. Sınavın erken olması üzücüydü ama ekstra 30 dakika süre verilmesi avantajlıydı. Fakat 30 dakika verildikten sonra Türkçe sorularının bu kadar uzun ve zor olması tepki çekti.

Türkçe sınavı, dün Twitter’da konuşulduğu gibi, çok zorlayıcıydı. Öğrenciler olarak “Korona var, psikolojimizin alt üst olduğunu herkes biliyor. Belki biraz daha bu nedenle kolay olabilir” diye düşünmüştük. Ancak Türkçe soruları hepimizi çok zorladı.

Bugün uykusuz girdin sınava çünkü gece saatler boyunca ifade verdin karakolda. Nasıl etkiledi seni bu durum?

Sabah kalktığımda gece çok geç yatmamdan dolayı aşırı uykusuzdum. Yataktan ayrılamama durumunu yaşadım. Keşke gece böyle bir durum yaşanmasaydı ve ben de diğer öğrenciler gibi uykumu alıp sınava gidebilseydim.

Sınav başlarken uykum gelmeyecek sandım ama biraz zaman geçince üstüme ağırlık çöktü, sınava odaklanamadım. Gece 2.30 gibi eve gelmiştim çünkü.

Gençleri anladıklarını söylüyorlar ama anlamıyorlar. Biz anlatmaya çalışıyoruz ama anlamıyorlarsa büyük bir sorun vardır.

Etiketler :