‘Gece 2’de Mal Gelecek’ Yalanıyla Kandırdı, Uyuşturucu Vererek 18 Yaşından Küçük Çocuğa Tecavüz Etti

‘Gece 2’de Mal Gelecek’ Yalanıyla Kandırdı, Uyuşturucu Vererek 18 Yaşından Küçük Çocuğa Tecavüz Etti
İşyeri sahibi Erol Işın, yanında çalışan iki çocuğa “Gece 2’de mal gelecek. Mesaiye kalın” diyerek evlerine gitmelerine engel oldu. Işın, gece geç saatlerde, içki içmesini sağladığı 17 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etti. Yapılan yargılama sonrası mahkeme, Işın’a 24 yıl hapis cezası verdi. Olayın olduğu gece uyuşturucu da kullanan Işın’a ‘uyuşturucu’ suçundan ikinci bir dava daha açıldı.

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlanan dosyaya göre olay 28 Kasım 2021 gecesi yaşandı. Mağazasında ürün satışı yapan Erol Işın, yanında çalışan 18 yaşından küçük kız çocuğu İ. Ö. ile bu çocuğun erkek arkadaşı M. O. T.’ye “Gece 02.00’de Sefaköy’den mal gelecek” diyerek ailelerinden izin almalarını istedi.

‘MAL GELMEYECEK HADİ BİRAZ EĞLENELİM’

Işın’ın talebi doğrultusunda her iki çocuk da ailelerine haber vererek gece mesaiye kalacaklarını söyledi. Dava dosyasına göre, çocuklar 2 saat kadar bekledikten sonra Işın, kendilerine “Mal gelmeyecek. Hadi biraz eğlenelim” dedi.

cinsel-istismar.jpg

İÇKİ ALMAYA GÖNDERMİŞ

Mahkemede tanık olarak dinlenen M. O. T. patronu Işın’ın, kendisini içki almaya gönderdiğini belirterek “Erol bize alkol verdi. Ben bu alkolden çok az içtim. Ancak İ. biraz fazla içti. İ. bir müddet sonra sarhoş gibi oldu” dedi. Işın’ın, kendilerine uyuşturucu da verdiğini belirten T., ifadesinin devamında, gece yarısı uyandığında Işın’ın, arkadaşı İ. Ö.’ye tecavüz ettiğini gördüğünü söyledi.

cinsel-istismar1.jpg

24 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Patronunun ‘cinsel istismarına’ uğrayan İ. Ö. durumu ailesi ile paylaştı. Aile zaman geçirmeden suç duyurusunda bulundu. Işın hakkında “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan dava açıldı. Yargılama aşamasında savunma yapan Işın ise, suçlamaları kesin bir dille reddetti. Işın savunmasında, “M. O. T. ve İ. Ö. zaten o akşam yanıma geldiklerinde kafaları iyiydi” diyerek bu kişilerin iyi durumda olmadıklarını öne sürdü. Yapılan yargılama sonrası mahkeme Işın’a 24 yıl hapis cezası verdi.

cinsel-istismar2.jpg

İTİRAZDA ‘KOMPLO’ İDDİASI

Karara yönelik itiraz üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi. Erol Işın adına sunulan savunma dilekçesinde “Olay bir komplodan ibaret” denildi. Savunmada, tanık beyanlarının ise çelişkili olduğu kaydedildi.

‘MAHKEME, SUÇUN İŞLENDİĞİNE KANAAT GETİRDİ’

İstismara maruz kalan İ. Ö. ‘nün avukatı Av. Meriç Müge Şendoğan, sanık Erol Işın’ın emniyet ve savcılık aşamasında suçunu kabul ettiğine işaret etti. Yargılama aşamasında Işın’ın, daha önce verdiği ifadelerden farklı ifade verdiğini belirten Av. Şendoğan “Hem çocukların detaylı beyanları hem de dinlenen tanık neticesinde suçu işlediğine kanaat getirilmiştir. Sanık halen tutuklu olup dosya Yargıtay aşamasında. Kanaatimce dosya bu haliyle kesinleşecek ve kendisi yaptığının cezasını indirimsiz olarak çekecektir” dedi.

Av. Şendoğan, kız veya erkek çocuklara yönelik benzer birçok istismar suçunun işlendiğine işaret ederek “Mesleki hayatım boyunca sayısız bu ve benzer davalarda yer aldığım için üzülerek söylüyorum ki, bu dava ne ilk ne son olacaktır. Ama sessiz kalınmadığı ve sürekli gündemde tutulduğunda bu ve bunun gibi suçların azalacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :