Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanan gazeteciler hakkında iddianame mahkemede

Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanan gazeteciler hakkında iddianame mahkemede
Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle 6’sı tutuklu 8 kişi hakkında 18 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Savcılık, MİT mensubunun öldürülmesine yönelik Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, muhabir Hülya Kılınç, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, BirGün yazarı Erk Acarer, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ve CHP Akhisar Belediyesi Basın Birimi görevlisi E.E. hakkındaki iddianameyi gönderdi. Pehlivan ve Terkoğlu’nun avukatı Serkan Günel, sosyal medya hesabından davanın İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüleceğini ve mahkemeden tahliye talebinde bulunacaklarını duyurdu.

Mahkkemeden tahliye talep edildi

Ayrıca Kılınç, Terkoğlu ve Pehlivan’ın avukatları mahkemeye verdikleri dilekçede gazeteciler hakkında tahliye talep etti. Müvekkillerinin hukuksuz bir şekilde tutuklandığına dikkat çekilen dilekçede, tensip ile yapılacak tutukluluk incelemesinde müvekkillerinin tahliye edilmesini istedi. Dilekçe de tutukluma tedbirinin orantılı olmadığı vurgulandı.

Öte yandan Yeni Yaşam gazetesinden Ferhat Çelik ile Aydın Keser’in avukatları, hazırlanan iddianameye ilişkin İstanbul 34’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunup iddianamenin savcılığa iadesini talep etti.

Etiketler :