"FETÖ'cülere sahip çıkmamız lazım" diyen TTK Başkanı: Cumhurbaşkanımız isterse istifa ederim

"FETÖ'cülere sahip çıkmamız lazım" diyen TTK Başkanı: Cumhurbaşkanımız isterse istifa ederim
Ensar yöneticisi, Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış, “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız lazım” sözleri sonrası yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanımız ‘istifa et’ derse ederim” ifadelerini kullandı.

Hürriyet’ten Gizem Karakış’a konuşan Yaramış, TTK ve Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 15 Temmuz panelinde, yazılı bir açıklama hazırlamış olduğunu ancak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan bir videoyu izledikten sonra ‘heyecanlanıp duygu yoğunluğu yaşadığını’ ve bu ifadeleri kullandığını söyledi.

Yaramış, karışmamış diyeceği yerde yanlışlıkla karışmış ifadelerini kullandığı ileri sürerek, “Tepkiler gelince fark ettim, ben bu sözü nasıl söylemişim dedim” diye konuştu.

Daha önce “Sözlerim bağlamından koparıldı” demişti

Ancak Yaramış, olayın ardından yaptığı ilk açıklamada, sözlerinin bağlamından koparıldığını ve yanlış anlaşıldığını söylemişti.

“Cumhurbaşkanımız isterse istifa ederim”

Yaramış, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazarak pişmanlığını dile getirdiğini belirterek, “Ben Sayın Bakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın her türlü kararını saygıyla karşılarım. Çünkü ben Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ile buraya tayin oldum, o tayin etti, o aldığında hiç üzülmem. Görevim, hizmetim buraya kadarmış derim. Cumhurbaşkanımız isterse istifa ederim ama ben kendim istifa edersem bunun saygısızlık olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :