Fatih Altaylı'dan Alkol Yasağı Tepkisi: Amaç Asayişse İşe İstanbul’u Teksas’a çeviren eli silahlı çetelerden başlanırdı

Fatih Altaylı'dan Alkol Yasağı Tepkisi: Amaç Asayişse İşe İstanbul’u Teksas’a çeviren eli silahlı çetelerden başlanırdı
İstanbul Valiliği, park, piknik yeri, mesire alanı ve plaj gibi halka açık alanlarda içki tüketilmesinin yasaklanmasıyla ilgili genelgenin yanlış anlaşıldığı savunuldu. Gazeteci Fatih Altaylı'dan alkol yasağına tepki geldi.

Valiliği'nden tepki çeken ‘Alkol Satışı ve Alkollü İçeceklerin Tüketimi’ genelgesine ilişkin yeni bir açıklama geldi. Valiliğin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emin Gökçegözoğlu, ‘Kendi halinde içki içenlere’ yönelik bir yasak olmadığını söyledi.

İstanbul Valiliği, kamuya açık alanlarda ve ruhsatsız işletmelerde alkol tüketimini yasaklayan kararın "yanlış" anlaşıldığını duyurdu.

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul Valiliği'nin tartışma yaratan "halka açık alanda, parklarda, plajlarda içki tüketiminin yasaklandığı" şeklinde ifadelerin yer aldığı, ancak daha sonra, "sadece çevreye rahatsızlık verenler konusunda cezai işlem uygulanacak" açıklaması yapılan genelgeyi değerlendirdi.

Pek çok Batı ülkesinde açık havada içki tüketimiyle ilgili sınırlamalar olduğunun altını çizen Altaylı, yazısında, şu ifadeleri kullandı:

"Tabii bu ülkelerdeki yasaklar genelde üzüm yemek içindir. Bizdeki yasak ise muhtemelen bağcıyı hedef almaktadır.

Eğer gerçek amaç huzur ve asayişse işe İstanbul’u 19.yüzyılın Teksas’ına, 20. yüzyıl başının Chicago’suna çeviren eli silahlı çetelerden başlanırdı. Tekel bayilerinden ve alkol yasağını hatırlatmaktan değil. "

Etiketler :