Eski YÖK Başkanı: Benim dönemimde sorular çalındı-VİDEO

Eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Halk TV'de çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özcan, kendi döneminde soruların çalındığını itiraf ederken Ali Demir'in de FETÖ'cü olmadığını savundu.

Yusuf Ziya Özcan Eski YÖK Başkanı Halk TV'de konuştu. Özcan, hafta sonu gerçekleştirilecek YKS'ye ilişkin "Ben YÖK Başkanı olsaydım bu sınavı yaptırmazdım, istifa ederdim" dedi. Özcan, kendi döneminde sınav sorularının çalınmasına ilişkin ise "Sorular çalındı" yanıtını verdi. 

Özcan, FETÖ üyeliğinden yargılanan eski YÖK Başkanı Ali Demir'in FETÖ'cü olmadığını da ileri sürdü.

Özcan, şu şekilde konuştu:

Ben YÖK Başkanı olsaydım, bu sınavı yaptırmazdım. Önce itiraz ederdim, itirazım kabul edilmezse istifa ederdim.

Çok tehlikeli bir durum. Gördüğüm manzara dehşet verici.Gençler, taşıyıcı rolü üstlenebilirler. Yaşlı insanlara bulaştırabilirler. Dünyanın her yerinde sınavlar ileri bir tarihe ertelendi. Bilim Kurulu'nun yaptığı çok büyük bir hata var. Diğer sınavları erteliyorsunuz da neden çok daha kalabalık girilen sınavları ertelemiyorsunuz? Tutarsız davranıyorlar. Öğrencilerimizi şaşırtan bu oldu. 

YÖK Başkanı ile görüşmeniz oldu mu?

Bu konuyu konuşmadım. Ama konuşsaydım da Yekta Bey kararını Cumhurbaşkanı'na iletemezdi. Çünkü Yekta Bey bu konuda karar vermiyor. Kararlar, Cumhurbaşkanımızdan çıkıyor. Cumhurbaşkanının gönlü razı olsaydı bu sınavlar ertelenecekti. Benim zamanımda Abdullah Gül kararlara karışmıyordu. 

Rektör adaylarını belirlerken sizin özeleştiri yaptığınız bir durum var mı?

Çok kez olmuştur. Ama hiçbir pişmanlığım yok. Biz onlara form doldurtuyorduk. Belli başlı sorular vardı. Rektör olduğu zaman neler yapacak, hangi faaliyetlerde bulunacağı ile ilgili sorular vardı ve mülakat yapıyorduk biz de orada sorularımızı yöneltirdik. Bir kayırma olmadı.

Benim dönemimde FETÖ denilen vakıf okullarının çoğu açılmıştı. Bir kontenjana ihtiyacımız vardı. Bu okulların açılmasını özellikle istedim. O dönem bu çok bilinmiyordu. O zaman buna karşı koyamazdık. Sizin istediğiniz her şeyi yerine getiriyorlardı.

"Sorular çalındı"

Üniversite sınavlarının çalınması benim dönemimde de vardı, benden önce de vardı. Yalnızca tipi değişiyordu. Bu, yapılabilecek en kötü şey. Maalesef oldu. KPSS 2010'du Temel Yeterlilik Sınavı'nda bu gerçekleşti. Delillerini bulamadık. 

"Ali Demir FETÖ'cü değildi"

Çok basit bir döngüyle bütün sorular arka arkaya geliyor. Her beş soruda aynı kalıp karşınıza geliyor. Çocuklar onu imtihanda fark etselerdi çok kötü şeyler olabilirdi. Allah'tan çocuklar onu fark edemediler. Ali Bey'in hatası odur. Ali Bey'in FETÖ'yle falan hiçbir cemaatle ilgisi yoktur. Bunun peşinde olanlar niçin suçun Ali Bey'e yıkılmak istendiğini soruştursunlar.

Ali Demir FETÖ'cü değildi mi diyorsunuz?

Kesinlikle değildir. Araştırma yaptınız mı dediniz ya, o araştırma yapılan insanlardan biri Ali Demir'dir. O zaman bakmıştık geçmişine. Ali Demir bence son derece temiz bir insandır fakat teknik hatalar yaptı. Lüzumsuz şeyler yaptı ve başına ne geldiyse o lüzumsuz işler yüzünden geldi.

Görevde olan başka FETÖ'cüler Ali Demir'i hedef mi gösteriyor?

Kesinlikle öyle düşünüyorum. Birilerinin buradaki suçu Ali Demir'in üzerine yıkmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Niye Ali Demir'e yıkıyorlar? Bu çok zalimce bir şey. Ali Bey FETÖ'cü olsaydı böyle teknik hatalarla uğraşmaz, istediği kişiye istediği soruyu ve cevaplarını verirdi. Hiç alakası yok Ali Bey'in bu işle. Teknik hataları çoktu. Bunu da araştırabiliriz.

Göz yummak da bir suç değil midir? Kendi döneminde birçok hırsızlık oldu, kendisi uzun uzun 'Sır Cihazını' anlattı...

O Sır Cihazı, emniyet için kullanılan bir şeydir. Bir başkası onu yanlış kullanırsa çok kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. Onun esas amacı sınavda güvenliği, soruların çalınmamasını sağlamaktır. Bütün bilgisayar sistemlerinde böyle bir şey vardır. Düşünün Ali Bey FETÖ'cü olsa böyle şeylerle uğraşır mı? Bunu daha kolay vermek varken taraftarlarına niye böyle teknik şeylerle uğraşsın? 

Etiketler :