"Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman coronavirüs nedeniyle öldü" iddiası

"Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman coronavirüs nedeniyle öldü" iddiası
Emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman yaşamını yitirdi. Sözcü yazarı Saygı Öztürk ise çarpıcı bir iddia ortaya attı. Öztürk, komutanın ölüm sebebinin yeni tip coronavirüs (Covid-19) olduğunu ileri sürdü.

Öztürk'ün iddiasına göre, Aytaç Yalman'ın ölüm nedeni yeni tip coronavirüs.

Öztürk, katıldığı bir programda geçtiğimiz gün 80 yaşında yaşama veda eden emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın spor yaparken nefes darlığı çekerek hastaneye kaldırıldığını ve hastanedeki ilk tetkiklerin ardından "Bu işi burada yapamayız" denilerek eski GATA hastanesine sevk edildiğini duyurdu.

"Törensiz ve arkadaşlarına haber verilmeden defnedildi"

İlk tetkikler sonrası komutana coronavirüs olduğu söyleniyor. Ancak Yalman, pazar günü kendini iyi hissettiğini söyleyerek eve gitmek istiyor. Birkaç saat sonra ise yaşamını yitiriyor. Yalman'ın törensiz ve arkadaşlarına dahi haber verilmeden defnedildiğini iddia eden Öztürk, bu durumun iddiaları güçlendirdiğine dikkat çekiyor.

"Eşi ve kız kardeşi de karantina altında"

Öte yandan komutanın eşinin de hastaneye kaldırıldığını iddia eden Öztürk, "Eşi Belma Hanım ve komutanın kız kardeşi de karantina altında" ifadelerini kullanıyor.

t24: Test negatif çıkmış

Ancak t24’te yer alan habere göre, Yalman’a vefatından bir süre önce hastanede coronavirüs testi yapılmış ve sonuç negatif çıkmış. 

Aytaç Yalman, Adana Mutabakatının perde arkası komutanlarından biri olarak biliniyordu.

Etiketler :