Eren Erdem'den kurultay delegelerine mektup

Eren Erdem'den kurultay delegelerine mektup
CHP PM Üyesi Eren Erdem'den, kaldığı Silivri Cezaevi'nden CHP Kurultay delegelerine mektup...

CHP örgütünün kurultay girişiminde bugün 5. gün... Dün itibari ile imza sayısı 564 oldu. Yaşar Tüzün'ün yaptığı açıklamaya göre bugün imza sayısının 625'e ulacağı yönünde... Değişim ve umut kurultayına Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Eren Erdem'de imza verdiğini açıklamıştı. Erdem, bugün de CHP Kurultay Delegelerine mektup gönderdi.

Erdem, mektubu Silivri cezaevinden yazdığını ve her gün sizin emeğinizle yeşerecek o geleceği düşündüğünü ifade ederek özetle şu satırları yazdı:

"Partimiz Türkiye'nin son umududur. Tüm umutların tükendiği anda bir Mustafa Kemal çıkmış umutları ardına alarak emperyalizmi yenmiş ve CHP'yi kurmuştur. CHP emperyalizme karşı mücadele sonrası kurulmuş ve Türkiye'nin son umudu olabilecek tek partidir.

CHP bu haliyle hukuksuzluklara karşı direncin, baskıya karşı güvencenin, faşizme karşı demokrasi umudunun, sömürü ve emperyalizme karşı direniş ve sosyal adaletin adresi olabilir mi? Düşünün, tüm enerjisini 5 belediye adam atamaya adamış, 10 seçim kaybetmiş ve gelecek seçimi de kaybedeceği kesin olan bir yönetim ile nasıl umut olacağız? Eş dost ahbap listeleriyle siyaset kurduğu, sadece koltuk güvenliğine dayanan koltuk güvenliği adına demokrasi güvenliğinin dahi hiçe sayıldığı bir anlayıştan umut yeşerebilir mi?

Bu nedenle ben olağanüstü kurultay için bir kurultay delegesi olarak imza veriyorum. Tüm yoldaşların, CHP'lielerin imza vermesini bir değişim ile umutların yeniden yeşermesi adına herkesin tüm hesaplardan feragat ederek bu umuda omuz vermesini diliyorum.

24 Haziran'da %30'ları aşan bu gerçeği %50'lere taşıma fırsatı örgütümüzün elindedir.

Delegelere çağrıda bulunan Erdem, "Bu kutlu ve büyük değişim çağrısına bu umut yüklü davete icabet edip, kurultayımızı toplayacağına ve büyük gayretleriyle CHP tarihinde onurla anılacak Sn. Kılıçdaroğlu da onure ederek bir taze kanı Muharrem İnce'yi Genel Başkan yapacağına inanıyorum."

İşte Eren Erdem'in gönderdiği mektup...

Etiketler :