Erdoğan'ın Zam Açıklaması AKP'lileri Bile Çileden Çıkardı: "Seçimlerde Görüşürüz..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, emekliye ek zammı yalnızca yüzde 5 olarak duyurması ve en düşük emekli maaşını 10 bin liraya yükseltmesi, AKP'li takipçilerinden de sert tepki aldı. Erdoğan'ın paylaşımının altına isyan eden binlerce kullanıcı, 31 Mart seçimlerinde yapılanları unutmayacaklarını belirtti.

TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon farkı yüzde 37.57 olarak kayıtlara geçerken, haftalardır beklenen açıklama nihayet bugün geldi.

Kabine toplantısı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 10'un üzerinde beklenen 'ek zam' için yalnızca yüzde 5'lik bir açıklama yaptı ve emekli zammını beklenenin oldukça altında açıkladı.

yan.jpeg

Yandaş gazeteciden Erdoğan’a ‘emekli zammı’ eleştirisi: Adalet sağlanamadı

Yandaş gazeteci Cem Küçük, en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkarılma kararına sert eleştiride bulundu. Bunun adaletli olmadığını ve Anadolu'da yurttaşların geçim sıkıntısı çekeceğini savunan Küçük, "Yüzde 50 yapılsaydı 'adalet sağlandı' diyebilirdik" diye konuştu.

Küçük şunları söyledi:

"Bir kere yüzde 42.5'a çıktı. En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 'adalati' anlamında yüzde 50 yapılsaydı 'adalet sağlandı' diyebilirdik. SSK ve BAĞ-KUR %50'ye tamamlansaydı en azından Anadolu'da rahat ederdi fakat 10 bin TL ile Anadolu'da da rahat edemez. Burada düğme, geçen sene yanlış iliklendi. Keşke adalet sağlansaydı, adalet sağlanmadı."


YÜZDE 5 EK ZAM İÇİN 'MÜJDE' DEDİ: AKP'Lİ HESAPLAR BİLE İSYAN ETTİ

Emekli zammının duyurulmasından dakikalar sonra Recep Tayyip Erdoğan'a ait sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunuldu. Erdoğan, yüzde 5 ek zam için 'müjde' ifadesini kullanırken, AKP'li hesaplar Erdoğan'a isyan etti.

Yapılan paylaşımda " ​​​​​​SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave %5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Ayrıca emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkartıyoruz. Emeklilerimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun." ifadeleri kullanırken, paylaşımın altına gelen yorumlar gündem oldu.

İşte Erdoğan'ın emekli zammı paylaşımının altına gelen yorumlar...

8lgrb2vcy-67.png

8lgrb2vcy-72.png

8lgrb2vcy-73.png

8lgrb2vcy-74.png

Etiketler :