Erdoğan'ın "Oy Yoksa Hizmet Yok" Diyerek Tehdit Ettiği Hataylılar: "Sen Kimsin ki Bizi Tehdit Ediyorsun?"

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümüne girilirken, Hatay halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Erdoğan'ın "“Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse o şehre bir şey gelmez, Hatay’a geldi mi?” sözlerine, bölgede taksicilik yapan bir depremzede "Sen kimsin ki bizi tehdit ediyorsun" sözleriyle yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Şubat’ta Antakya Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AKP Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda halkı oyla tehdit etmiş ve “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse yani dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Bakın Hatay garip kaldı, mahzun kaldı” demişti.

Erdoğan'ın Hatay’da oy tehdidi yapmasına Hataylılardan yanıt geldi. "Bu şehre kurtarma ekibinin üç gün neden gelmediğini, askerin neden çıkarılmadığını, canlarımızın enkazda bağıra bağıra neden vefat ettiğini, mallarımız talan edilirken neden seyredildiğini çok iyi anladık. Herkes bir cümleyle uğurlanır: Hakkınızı helal ediyor musunuz? Biz Antakyalılar olarak bu defteri o gün kapatacağız."
Depremzedelerin sesini duyurmak için bölgede yayın yapan Halk TV, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yapmış olduğu açıklamalara karşı Hatay halkının tepkisini ölçtü.
Deprem felaketi boyunca Hatay'a yardım gelmediğini belirten bir vatandaş, Halk TV yayınında Erdoğan'ın sözlerine şu ifadelerle tepki gösterdi:

"Ben Antakya'da bir otelin taksiciliğini yapıyordum. Depremden sonra elimizden geldiğince insanlarımıza yardımcı olduk. Türkiye Cumhuriyeti'ni, devletimizi ayırt ediyoruz ancak hükümeti ayırt etmiyoruz. Hükümet gelip geçidir, hepsi birer şahıstır ve hükümetimiz buraya 4-5 gün boyunca hiçbir şekilde gelmedi. Gelen yardımların da önlerini kesip, tırları Antakya merkeze göndereceği yerde başka yerlere yolladılar. Azerbaycan'dan gelen yardımlar hiçbir şekilde Hatay'a gelmedi. Antep yolundan devam ettiler ve Hatay'a bir hafta boyunca yardım gelmedi. İnsanlarımız burada inim inim inliyordu, bağırıyordu.

"SEN KİMSİN Kİ BİZİ TEHDİT EDİYORSUN?"

Dün Cumhurbaşkanımız Antakya'mıza geldi ama Hatay halkını tehdit etti. Bana oy vermezseniz size hiçbir şekilde hizmet gelmeyecek diyor. Sen kimsin ki bizi bu şekilde tehdit ediyorsun? Biz size oy versek de vermesek de Türkiye Cumhuriyeti'ne vergi ödeyen insanlarız. Vergimizi ödüyoruz kuruşu kuruşuna ama hakkımızı almıyoruz. Depremzedelerde hiçbir şekilde taksi esnafları olsun, minibüs esnafları olsun güzergah yapılmayacak dendi ancak Hatay Büyükşehir Belediyesi bizi güzergaha zorluyor"

Etiketler :