Erdoğan’dan Zekai Aksakallı yorumu: Askerlikte kırgınlık olmaz

Erdoğan’dan Zekai Aksakallı yorumu: Askerlikte kırgınlık olmaz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Özel Kuvvetler Komutanlığından 2. Kolordu Komutanlığına atanan ve hakkında istifa etti iddiaları çıkan Zekai Aksakallı hakkından yorumda bulundu. Erdoğan, "Askerlikte kırgınlık gibi bir durum olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Özel Kuvvetler Komutanlığından 2. Kolordu Komutanlığına atanan ve hakkında istifa etti iddiaları çıkan Zekai Aksakallı hakkından yorumda bulundu. Erdoğan, "Askerlikte kırgınlık gibi bir durum olmaz. Nerede görev verilirse asker gider orada görevini yapar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ürdün’e hareket etti. Erdoğan Ürdün’e hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ürdün’de yapacağı temaslar hakkında bilgi veren Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah’a da ‘FETÖ ile mücadelede verdiği destekten dolayı’ teşekkür etti. Filistin’de yaşananları da hatırlatan Erdoğan “Harem-i Şerif sorununu değerlendireceğiz. Tam dayanışma içinde olacağız. Filistin’e vereceğimiz desteği ele alacağız” diye konuştu.

"ASKERLİKTE KIRGINLIK OLMAZ"

Zekai Aksakallı’nın Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan başka bir göreve kaydırılmasına yönelik soruyu değerlendiren Erdoğan “Askerlikte kırgınlık gibi bir durum olmaz. Nerede görev verilirse asker gider orada görevini yapar. Zekai Aksakallı'ın görev süresi doldu” diye konuştu.

İSTİFADAN DÖNDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde önemli bir rol oynayan Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Savunma Bakanlığı atamalarına göre, 2. Kolordu Komutanı olarak atanmıştı. Zekai Aksakallı’nın, atama üzerine istifa etmeye çalıştığı ancak son anda ikna edildiği iddia edilmişti.

ÜRDÜN KRALI İLE GÖRÜŞECEK

Erdoğan, Ürdün’de Kral 2. Abdullah tarafından El-Hüseyniye Sarayı’nda resmi törenle karşılanacak, 2. Abdullah ile yapacağı baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından onuruna verilecek resmi akşam yemeğine katılacak.

Etiketler :