Erdoğan'dan Kızılay'ın çadır skandalıyla ilgili ilk açıklama

Erdoğan'dan Kızılay'ın çadır skandalıyla ilgili ilk açıklama
Erdoğan ve Bahçeli Adıyaman’da "Türk Kızılay'' ekibiyle fotoğraf çektirdi. Fotoğrafta eleştirilerin odağındaki Kızılay Başkanı Kerem Kınık da yer alması dikkatlerden kaçmadı

Gazeteci Murat Ağırel, Cumhuriyet'teki köşesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki yetersizliğiyle gündem olan Kızılay’ın, depremin üçüncü gününde AHBAP Derneği’ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığını ortaya çıkarmıştı.

Ağırel'e açıklamalarda bulunan Kızılay yetkilileri, ‘afetzedelerin barınma ihtiyacının bir an önce çözülmesi‘ için bu alışverişin yapıldığını, ‘çadır üretiminin devamını sağlamak amacıyla da hammadde bedelinin kabul edildiğini‘ bildirmişti.

AHBAP da sosyal medya hesabından, söz konusu bilgileri doğrulayan bir açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik."

Çadır skandalının ardından AHBAP'ın Kızılay'dan gıda da temin ettiği ortaya çıkmıştı.

Adıyaman'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bakanlar ile basın toplantısı düzenleyen Erdoğan skandala atıfta bulunan bir açıklama yaptı. Erdoğan "AFAD ve Kızılay’ı hedef alan dalkavuklara asla kulak asmayın" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ve Bahçeli Adıyaman’daki AFAD Koordinasyon Merkezi'nde yaptıkları toplantının ardından "Türk Kızılay'' ekibiyle fotoğraf çektirdi. Fotoğrafta Kızılay Başkanı Kerem Kınık da yer aldı.

Erdoğan, basın toplantısında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım. Ama dalkavuklara asla kulak asmayın. Bir taraftan AFAD'a saldıran, bir taraftan Kızılayımıza saldıran, birçok STK'larımıza saldıran bu dalkavuklara, asla kulak asmayın. Sizinle yan yana olan kim, sizlerle beraber bu yolda yürüyen kim. Onlarla beraber milletçe bu dirayeti gösterdiğimiz müddetçe Allah'ın yardımıyla hiçbir felaket hiçbir saldırı, hiçbir tuzak bizi yıkamaz."

Etiketler :