Erdoğan'dan İdlib'den gelen 1 milyon kişilik göç hakkında açıklama

Erdoğan'dan İdlib'den gelen 1 milyon kişilik göç hakkında açıklama
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'den gelen göç hakkında açıklama yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İdlib'den kaçan yaklaşım 1 milyon göçmenin Türkiye sınırına yaklaşmasıyla ilgili olarak açıklamada bulundu. Erdoğan, Türkiye'de hâlihazırda 3,5-4 milyon Suriyeli göçmenin bulunduğunu hatırlatarak "Bu 1 milyonu da kabul etme durumumuz maalesef yok." ifadelerini kullandı.

Jeffrey'in Türkçe konuşması

Trump'ın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin ayağının tozuyla Türkiye adım atar atmaz Türkçe bir şekilde yaptığı "Şehidimiz var, başınız sağ olsun" açıklamasıyla ilgili konuşan Erdoğan, bu ifadenin inandırıcı olmadığını vurguladı. "Jeffrey'nin hakkımızı teslim etmesinden öte, Sayın Trump'ın hakkımızı teslim etmesi çok önemli" diyen Erdoğan, Trump'ın bu sözleri söylemesinin anlamlı olacağını ifade etti.

Berat Albayrak-Fenerbahçe gerilimi

Fenerbahçe ile Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak arasında yaz aylarında başlayan tartışma sonrası geçtiğimiz günlerde yandaş ahaber'in "Mesele futbol değil, mesele başka" başlıklı haberi ve üst üste gelen hakem hataları nedeniyle Fenerbahçe taraftarı TFF'nin taraflı davrandığı yönünde tepkilerini dile getirmiş ve maçta "Damat istifa" tezahüratları yapmıştı. Bununla ilgili de konuşan Erdoğan, federasyonun taraflı davrandığına ihtimal vermediğini söylerken, "Herhangi bir bakanımız hakkında filanca kulübü şöyle destekliyor, bir kulübe şöyle tavrı var gibi yaklaşımları kabullenmemiz mümkün değil" açıklamasında bulundu.

Etiketler :