Erdoğan ve adı geçen yakınları, Kılıçdaroğlu'na 1,5 milyon liralık tazminat davası açtı

Erdoğan ve adı geçen yakınları, Kılıçdaroğlu'na 1,5 milyon liralık tazminat davası açtı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Man Adası belgelerini açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iddialarda adı geçen yakınları, tazminat davası açtı. Kılıçdaroğlu'ndan 1,5 milyon lira tazminat istenirken,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Man Adası belgelerini açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iddialarda adı geçen yakınları, tazminat davası açtı. Kılıçdaroğlu'ndan 1,5 milyon lira tazminat istenirken, kısa süre önce Erdoğan aynı meblağda bir tazminat davası açmış olması dikkat çekti.

TAZMİNAT DAVASI AÇTILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, kardeşi Mustafa Erdoğan, dünürü Osman Ketenci ve işadamı Mustafa Gündoğan'ın avukatları tarafından hazırlanan dilekçe, İstanbul Anadolu nöbetçi asliye hukuk mahkemesine sunuldu.

Dilekçede, "Kılıçdaroğlu'nun 28 Kasım'da partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, Erdoğan ve adı geçenleri hedef alan, küçük düşürücü, aşağılayıcı, gerçek dışı ithamlar isnat ederek ağır hakaretlerde bulunarak, müvekkillerin toplumun kin ve nefret duygularına maruz bırakılmasına sebep olduğu" kaydedildi.

Dilekçede, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 1 milyon 500 bin lira manevi tazminat istendi.

AYNI TAZMİNATI ERDOĞAN DA İSTEMİŞTİ

Açılan bu tazminat davası ile Kılıçdaroğlu'na Erdoğan cephesinden ikinci ikinci tazminat davası oldu. Erdoğan geçen hafta daha Man Adası belgeleri iddiası ortaya çıkmadan önce kendisine, çocuklarına ve ailesine yönelik sözlerini gerekçe göstererek, yine 1,5 milyon lira değerinde manevi tazminat davası açmıştı.

Etiketler :