Erdoğan: Uluslararası arenada sözümüz yeterince dinlenmiyor

Erdoğan: Uluslararası arenada sözümüz yeterince dinlenmiyor
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 35. İSEDAK toplantısı açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın 'Uluslarası arenada sözümüz yeterince dinlenmiyor...' cümlesi dikkat çekti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 35. İSEDAK toplantısı açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamasının satır başları şöyle;

İSEDAK Başkanı sıfatıyla güzel İstanbul'umuza hoş geldiniz diyorum. Buradan sizlerin aracılığı ile dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimize en derin muhabbetlerimi gönderiyorum.
Deprem haberini aldıktan sonra Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile 2 kez telefonda görüştüm. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettim. Arnavutluk Başbakanı Rama depremde 26 ölü ve 600'ün üzerinde yaralı olduğunu söyledi.

Kargo uçaklarımızı, Kızılay ve AFAD'ı Arnavutluk'a yollamış bulunuyoruz. Yardım TIR'ları da gün içinde Arnavutluk'a varacak. Yıkılan binalarla alakalı Arnavutluk'un yanında yer almamız gerektiğine inanıyorum ki bu özellikle İslam Kalkınma Teşkilatımızın da görevi olsa gerek.

Bu adımı atmamızın çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu bir kardeşlik görevidir, bu adımı atmakta fayda var. Tüm İslam dünyasını Arnavutluk'a destek olmaya çağırıyorum.

İslam alemi kolayca manüpile ediliyor. Uluslarası arenada sözümüz yeterince dinlenmiyor.

Terör örgütleri camileri, okulları, pazar yerlerini kan gölüne çeviriyor. Günümüz dünyasında maalesef Müslümanların kanı ve canı çok değersiz. Varil bombaları altında can veren 1 milyon Suriyeli kardeşimiz bazıları için sadece istatistikten ibaret. Yaşananlarda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gibi kurumların acizliğinin büyük rolü vardır.

Etiketler :