Erdoğan Kazakistan'da: İnşallah atılmış olan adımlar Astana'da noktalanır

Erdoğan Kazakistan'da: İnşallah atılmış olan adımlar Astana'da noktalanır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kazakistan'a gitti. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile baş başa bir görüşme gerçekleştiren Erdoğan, "Astana Zirvesi önem arz ediyor'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için gittiği Kazakistan'ın başkenti Astana’da temaslarına devam ediyor.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Akorda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki resmi karşılama töreninin ardından baş başa görüşen Erdoğan, "Astana Zirvesi önem arz ediyor. Ön çalışmalar bitmiş durumda. Artık burada finali yapılacak. İnşallah atılmış olan adımlar Astana'da noktalanır. Cenevre süreci de böylece çok daha kolay bir şekilde yol alır" dedi.

Erdoğan, baş başa görüşmenin basına açık bölümünde yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 2 milyar dolar olduğuna dikkati çekerek, "Bunu yeterli bulmuyoruz. Azmimiz bunu bir an önce, süratle daha önce görüştüğümüz gibi 5 milyar dolara ulaştırmak. Kazakistan ve Türkiye'de bu potansiyel mevcut" dedi.

"Bölgesel sorunlar noktasında özellikle Aksakalımızın gösterdiği gayretlere teşekkür ediyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan, "Ayın 14'ünde de Astana Zirvesi önem arz ediyor. Ön çalışmalar bitmiş durumda. Artık burada finali yapılacak. İnşallah atılmış olan adımlar Astana'da noktalanır. Cenevre süreci de böylece çok daha kolay bir şekilde yol alır" değerlendirmesinde bulundu.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ise yarın gerçekleşecek olan İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne 57 ülkeden 70'e yakın heyetin katılacağını ifade ederek zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte katılacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in teklifi üzerine Astana'da Suriye görüşmelerinin devam ettiğini hatırlatan Nazarbayev, bir sonraki görüşmelerin de 14 Eylül'de yapılacağını kaydetti.

Görüşmede Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık da hazır bulundu.

Etiketler :