Erdoğan açıkladı: 10 bin çocuğun akıbeti bilinmiyor

Erdoğan açıkladı: 10 bin çocuğun akıbeti bilinmiyor
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, göçmenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Avrupa'ya sığınan 10 bin Suriyeli çocuğun akıbetinin bilinmediğini ifade etti.

Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin kapanış töreninde konuşma yapan Erdoğan, göçmen sorununa da değindi. Son 8 yıl içerisinde çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 25 bin insanın Akdeniz'de öldüğünü hatırlatan Erdoğan, "Göçle ilgili ön yargılarımızı bir tarafa bırakarak, göçmenlerin gittikleri ülkelere ve toplumlara katkılarını görmemiz gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

İmkanları bizden katbekat fazla ülkeler, mültecilere, sayıları onlarla ifade edilen kotalar koyarken; biz ırk, din, dil, etnik köken ayrımı yapmadan herkese kucak açtık.

Kendi vatandaşlarımıza hangi imkanları sunuyorsak, ülkemize sığınan mazlum ve mağdurlara da aynı hassasiyetle davrandık.

ürkiye’ye verilen sözler tutulmayarak, ülkemiz düzensiz göç yükünü tek başına omuzlamak zorunda bırakıldı. Avrupa’ya gidebilen göçmenler ırkçı, ayrımcı ve düşmanlaştırıcı politikaların kurbanı oldu.

Geçen yıl Türkiye-Yunanistan sınırında yaşanan insanlık dışı görüntüler, kimi batılı ülkelerin göçmenlere yönelik bakışını göstermesi açısından son derece ibretliktir.

Avrupa’ya sığınan 10 bin Suriyeli çocuğun akıbeti bilinmiyor. Hüznüyle sevinciyle göç hikayelerinin etkili bir şekilde anlatılması noktasında sinema güçlü bir araçtır.”

Etiketler :