Enerji Bakanı'ndan doğal gaz açıklaması

Enerji Bakanı'ndan doğal gaz açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Trakya bölgesinde ise doğal gaz keşfi yapıldığını söyledi. Yılmaz Özdil, Nisan ayında seçimler öncesinde Enerji Bakanlarının "petrol bulduklarını" yazmıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Trakya bölgesinde ise doğal gaz keşfi yapıldığını söyledi.

Bir televizyon programında canlı yayına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Trakya bölgesinde ise doğal gaz keşfi yapıldığını söyledi. Yüksek faturalara ilişkin ise "Fatura sadece üretimden kaynaklanmıyor. Elektrik şebeke büyüklüğümüz 1 milyon 420 bin kilometre. Dağıtım ve yatırım maliyetleri ve işletme giderleri de var." dedi.

Dönmez, "Elektrik ve doğal gazda maliyet bazlı fiyatlandırma yapılıyor, buna bağlı indirim veya artışlar yapılıyor. Kur ve petrol fiyatlarındaki değişiklikler gaz fiyatlarını etkiliyor, gaz fiyatları da elektrik fiyatlarını etkiliyor. Petrol fiyatlarının oynaklığı öngörülebilirliği sınırlandırıyor. Petrol fiyatlarınındaki değişiklikler 1 hafta, doğal gaz fiyatlarına 6-7 ay, elektrik fiyatlarına ise 8 ay sonra yansıyor." diye konuştu.

Yılmaz Özdil'in kehaneti

Yazar Yılmaz Özdil, "Benzin" adlı yazısında  2002 ile 2018 yılları arasında seçim dönemlerinde Enerji bakanlarının 'petrol bulduk' açıklamaları yaptıklarına dikkat çekerek  "Gözünüzü seveyim petrol bulmayın gari." demişti. Özdil'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"2003… Enerji bakanımız Hilmi Güler “petrol avı başlatıyoruz, petrol tüketicisi değil, petrol üreticisi olacağız” dedi, benzin 1.74 oldu. 2006… Enerji bakanımız Hilmi Güler, Trakya'da dokuz kuyuda, Suriye sınırında sekiz kuyuda petrol bulduğumuzu açıkladı, benzin 2.75 oldu. 2007… Enerji bakanımız Hilmi Güler, Karadeniz'deki yeni petrol sahası keşfinin ayrıntılarını Sabah gazetesine anlattı. “Türkiye karasularında rezerve ulaştık, Türkiye'nin petrol ihtiyacını uzun yıllar karşılayacak büyüklükte” dedi, benzin 3.06 oldu. 2008… Enerji bakanımız Hilmi Güler “bizden öncekiler fahiş fiyatla satıyordu, biz petrol fiyatlarını düşürdük” dedi, benzin 3.15 oldu.

2012… Enerji bakanımız Taner Yıldız “Adıyaman'da ve Hakkari'de kalitesi çok yüksek petrol bulduk ama, istismar edilmemesi için petrol bulsak da söylemeyiz” dedi, benzin 4.57 oldu.

2013… Enerji bakanımız Taner Yıldız, padişah Abdülhamid'in 100 sene önce yaptığı petrol haritasını buldu. “Bakanlık koltuğuna oturduğumda en çok merak ettiğim konu Abdülhamid'in petrol haritasıydı, bilimselliği olan bir harita, Batman ve Adıyaman'da petrol bulduğumuz yerleri de içeriyor” dedi, ayrıca, Kuzey Irak'ta Kandil dağı eteklerinde petrol arayacağımızı açıkladı, benzin 5 lira oldu.

2015… Enerji bakanımız Ali Rıza Alaboyun, Türkiye'nin petrol aramasında tüm zamanların arama rekorunu kırdığını açıkladı. O kadar çok petrol bulmaya başladık ki, enerji bakanımız Ali Rıza Alaboyun, Niğde'de tuz araması yapılırken tesadüfen petrol bulunduğunu açıkladı, benzin 5.05 oldu.

2015… Enerji bakanımız Ali Rıza Alaboyun, kömürden sentetik petrol üreteciğimizi söyledi, “her yıl 2 milyar dolarlık üreteceğiz” dedi, benzin 5.15 oldu.

2017… Enerji bakanımız Berat Albayrak, Akdeniz'de petrol kuyusu kazmaya başlayacağımızı açıkladı, “petrol ararken Türk Bayrağı'nın dalgalandığı gemilerimizle yelken açıp dolaşacağız” dedi, benzin 5.35 oldu.

2017… Enerji bakanımız Berat Albayrak'ın petrol açıklaması Avrupa ülkelerini titretti, yandaş gazetelerimiz böyle manşet attı, benzin 5.45 oldu. 2018… Enerji bakanımız Berat Albayrak, Türkiye'nin “petrol zengini ülke” olduğunu açıkladı, ertesi gün, Siirt'te Türkiye tarihinin en kaliteli petrolünün bulunduğu açıklandı, benzin altı lirayı geçti."

Etiketler :