Emin Çapa: Bu size bir saldırıdır, hakkınızı savunun!

Ekonomist ve gazeteci Emin Çapa, AKP'nin "Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi" ile yeniden gündeme getirdiği kıdem tazminatı tartışmasını değerlendirdi. Çapa, çalışanlara 'haklarına sahip çıkma' çağrısında bulundu.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Ekonomist ve gazeteci Emin Çapa, bugün Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nin konuğu oldu. Çapa, kıdem tazminatına yönelik saldırıya karşı uyardı. Çalışan herkesi haklarına sahip çıkmaya çağırdı. 

Çapa'nın değerlendirmeleri şöyle:

"Kapitalist sistem adı üstünde 'Kapital'. Bunun fakirlerin lehine çalışması mümkün değil. Bu sistem artık orta sınıfı istemiyor. Depremin altında da fakirler kalır korona'nın da...

(15-16 Haziran 1970) 50 yıl önce Türkiye'nin beğenmediğimiz demokrasisinde karşısına çıkan polis barikatlarına rağmen 150 bin kişi hakları için sokağa çıktı.

Kıdem Tazminatı neden önemli?

"Kıdem tazminatına dönük bu eylem hükümetin çalışan herkese saldırısıdır. Erdoğan'ın çalışan herkese saldırısıdır.

Kıdem tazminatı çalışanın işten çıkarılması için bir bariyer. İşveren 55 yaşında birini çalıştırmak istemez. 25 yaşında bir sürü genç işsiz var. 

İkincisi, işten çıkarıldın, ve işsizlik ödeneği alıyorsun. Birikmiş bir paran olmuyor. İş aramak için sana zaman bırakıyor. Bir güvence. "

İşveren ve hükümet kıdem tazminatını neden istemiyor? 

İşçiler korksunlar, hak aramasınlar. İşsiz kalırlarsa her türlü şeye razı gelsinler. 

BES; 60 yaşına kadar gelirsen 60 yaşına gelirsen birikmiş paranı alacaksın. 60 yaşında % 25'ini alacaksın. Emekli olduğunda maaşına yansıtılacak. Çok teşekkür ederiz.

"Hakkınızı savunun!"

Bu size bir saldırıdır. Hakkınızı lütfen savunun. Bütün çalışanlara hükümetin bir saldırısıdır. Kıdem tazminatı bizim için bir güvencedir. 

"Devlet biziz"

"Devlet biziz. Devlet, Ayşe'dir, Fatma'dır. Haklarınıza sahip çıkın. Sendikalara destek olun. Kıdem tazminatınızı kaybedeceksiniz. "

Etiketler :