Emekli amirallerin tamamı serbest bırakıldı

Emekli amirallerin tamamı serbest bırakıldı
Yayınladıkları duyuru nedeni ile gözaltında emekli amirallerin tamamı serbest bırakıldı. Amirellere tek soru sorulduğu öğrenildi.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve tekkedeki amiral hakkında hazırladıkları açıklama nedeniyle gözaltına alınan 10 emekli amiral ile ifadeye çağrılan 4 emekli amiral adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Bildiriyi hazırladığı ve son halini verdiği gerekçesiyle tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen emekli amirallerden Ergun Mengi de serbest kaldı.

Amirallerin bazılarına savcı tek soru sordu

Halktv.com.tr'ye konuşan avukat Mustafa Yuvanç, savcının emekli amirallerden bazılarına sadece "Siz emeklisiniz ama size hala sizden küçükler komutanım diyor değil mi? Sizi dinleyecek muvazzaf personel olabilir mi? Bu metin onlara bir mesaj mı?'' sorusunu sorduğunu belirtti.

Savcı, mahkemeye sevk ettiği emekli askerlerden 13 hakkında adli kontrol isterken, Ergun Mengi hakkında tutuklama talep etti. Amirallerin tamamı serbest bırakıldı. 

Montrö Anlaşması, Kanal İstanbul ve tekkedeki amirale tepki göstermek için metin yazan 104 amiralden 10'u 5 Nisan'dan bu yana gözaltında bulunuyordu. 

Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal, gözaltına alınmıştı.

İstenen adli kontrol şartları şöyle:

adlikontolsartlari.jpg

 

 

Etiketler :