Ek MTV Ödemeden Muayene Yapılır Mı?

Ek MTV Ödemeden Muayene Yapılır Mı?
Son zamanlarda gündeme gelen ek motorlu taşıtlar vergisi konusu, milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor. Anayasa Mahkemesi, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini görüştü. Ek MTV için kararın açıklanmasının ardından Ek MTV ödemeden muayene yapılır mı sorusu gündem oldu. İşte ayrıntılar...

Anayasa Mahkemesi motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin hem iptali hem de yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin başvuruyu inceledi.

Düzenlemenin yayımlandığı tarihte kayıt ve tescilli bulunan otomobil, otobüs, kamyon, kamyonet, uçak ve helikopterler dahil tüm taşıtlar ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm taşıtlar, ek MTV kapsamında olacak. Ek MTV, araç sahiplerinin 2023 yılında ödeyecekleri vergi kadar olacak. Bu ilave vergi, 2023’e mahsus olacak ve bir defa alınacak.

EK MTV ÖDEMEDEN MUAYENE YAPILIR MI?

Dosyayı bugün esastan görüşmeye karar veren mahkeme, iptal istemini de karara bağladı.Anayasa Mahkemesi, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören Kanun hükmünün iptal istemini oy birliğiyle reddetti. Ayrıca, ek MTV ödenmeden araç muayenesi yapılamayacağı da belirtiliyor.

Etiketler :