EGM'den 'provokatif paylaşım' açıklaması

EGM'den 'provokatif paylaşım' açıklaması
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremle ilgili sosyal medyada korku ve panik yaratmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunan 13 hesap yöneticisi tespit edildiğini ve ilgili birimlere gönderildiğini açıkladı.

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla, internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütüldüğü belirtildi.

Deprem sonrasında sosyal medya platformlarında provokatif paylaşımlarda bulunan 90 hesap yöneticisinin tespit edildiği bildirilirken 4 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi merkezli meydana ve çevre illerde de etkisini gösteren depremle ilgili sosyal medyada 'endişe, korku, panik' yaratan hesaplarla ilgili soruşturma başlatıldığını dün duyurmuştu.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada özetle şu ifadeler yer almıştı: “Deprem ile ilgili olarak sosyal medya hesaplarından, yanlış veya doğruluğu bulunmayan çarpıtılmış gerçeğe aykırı bilgileri sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saiki ile yayan dezenformasyon niteliğindeki yorum, beyan ve açıklamalara ilişkin paylaşımlar ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından resen soruşturma başlatılmıştır.”

Kaynak:AA

Etiketler :