Edirne'den Giriş Yapacak Tekirdağ Üzerinden İstanbul'u Sarsacak... O Tehdit Kapımızda... Tarihi Bile Belli

Edirne'den Giriş Yapacak Tekirdağ Üzerinden İstanbul'u Sarsacak... O Tehdit Kapımızda... Tarihi Bile Belli
İstanbul'daki meteorolojik gelişmeleri takip eden Kerem Ökten merakla beklenen yağışların geleceğini ancak İstanbul için vorteks tehlikesi olduğunu belirterek uyarılarda bulunuyor

Edirne'nin kapılarından içeri girerek ve Tekirdağ üzerinden İstanbul'un atmosferine dalış yapacak olan bu doğa olayına dikkat! Meteorolojiden kritik uyarı geldi...

İstanbul'un meteorolojik kaderini takip eden Kerem Ökten, beklenen yağışların ve vorteks olayının yaklaştığı konusunda bilgilendirme yaptı. Bu bilgilendirmeyi yaparken, bu vorteks olayının kuraklık problemine önemli bir çözüm getireceğini müjdeledi.

ÖKTEN'İN YAĞIŞ VE VORTEKS DUYURUSU

Ökten, İstanbul sakinlerini, Çarşamba ve Perşembe günleri oluşabilecek yağışlar konusunda uyarıda bulundu. Fakat bu yağış bilgilendirmesine ek olarak, önümüzdeki Cumartesi için yağmur vorteksi riskinin olduğunu da ifade etti.

Ökten, bu yağmur vorteksinin, geçmişte 24 Ocak 2022'de meydana gelen kar vorteksi olayının yağmurlu bir benzeri olduğunu vurguladı.

ATMOSFERİN NADİREN GÖSTERDİĞİ OLAY: YAĞMUR VORTEKSİ

Yağmur vorteksi, atmosferin nadide olaylarından biri olarak kabul edilir ve sıklıkla karşımıza çıkmaz. Bu meteorolojik fenomen, bir bölgede aniden meydana gelir ve neden olduğu düşük basınçla yoğun yağışları beraberinde getirir. Büyük metropollerde, özellikle İstanbul gibi, bu tür doğa olayları, su kaynaklarına kritik katkılarda bulunabilir.

Etiketler :