Duayen gazeteci Fikret Bila, HalkTV.com.tr için yazıyor!

Duayen gazeteci Fikret Bila, HalkTV.com.tr için yazıyor!
Türk basınının en saygın isimlerinden Fikret Bila, Türkiye’nin en özgür platformu HalkTV.com.tr ailesine katıldı. Bila, internet sitemizde kaleme alacağı köşe yazılarıyla gündeme ışık tutacak. Bila’nın ilk yazısı yarın sabah HalkTV.com.tr'de

1958 yılında Zonguldak'ta dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. 1980-1985 yılları arasında Sayıştay Denetçisi olarak görev yapan Bila, Gazi Üniversitesi’nden 1986 yılında doktora derecesi aldı. Gazeteciliğe 1977'de Yankı dergisinde başladı. Mesleğe bir süre ara verdikten sonra 1986'da Nokta dergisiyle yeniden gazeteciliğe döndü. 1987'de girdiği Milliyet gazetesinde uzun yıllar Ankara temsilciliğini yaptı. Ayrıca CNN TÜRK’te Ankara Kulisi programını sundu.
 
Yayın yönetmenliği koltuğuna yükseldiği Milliyet Gazetesi’nden Haziran 2016’da istifa etti, o dönem Doğan Grubu’na bağlı Hürriyet’te köşe yazmaya başladı, bir yıl sonra da yayın yönetmeni olarak atandı. İktidarın Doğan Grubu’nun medyasını Demirören Grubu’na sattırmasından sonra Nisan 2018’de Hürriyet’teki görevinden istifa etti. Bila, Ocak 2019’dan bu yana Halk TV ekranlarında “Olaylar ve Gerçekler” adlı programda, Tayfun Atay ve Orhan Bursalı ile birlikte Türkiye ve dünya gündemini değerlendiriyor.

 

Etiketler :