Doğru Parti'de toplu istifa

Doğru Parti'de toplu istifa
2020'de kurulan Doğru Parti'den 6 kurucu üye, 11 ilçe başkanı, 17 il koordinasyon kurulu üyesi gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla istifa ettiklerini duyurdular.

26 ağustos 2020'de kurulan Doğru Parti'de toplu istifa gerçekleşti. Doğru Parti'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Seza Kornoşor ve Kurucu Kurul Üyesi ve Marmara Bölgesi Teşkilat Başkanı Hakan Ertaş ve birçok kurucu üye parti içinde demokrasinin olmadığını, Atatürk ilke ve inkılaplarının uygulanmadığını belirterek ulusal kanalların bulunduğu basın açıklamasında doğru partiden toplu bir şekilde istifa ettiklerini duyurdular. 

Doğru Parti'nin istifa gerekçelerini sıraladıkları basın açıklamasının tam metni şöyle:

"Türkiye’nin 20 yıldır çok kötü yönetilmesine, ekonomisinin giderek bozulmasına, halkımızın günden güne fakirleşmesine hepsinden önemlisi anti emperyalist bir kurum Tunus Savaşı’nın ardından Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyetimizin kurucu ideolojisinden ve temel değerlerinden uzaklaşmasına son vermek, sessiz ve çaresiz milyonların hakkını savunmak ve Türkiye Cumhuriyeti devletine sahip çıkmak için Ağustos 2020’de doğru partiyi kurduk.

Sn. Genel Başkan, parti kurulmadan önce de kurulduktan hemen sonra genel başkanlık makamına genç kadroları devredeceğini, partinin il ilçe yönetim kuruları ile genel idare kurulularında kadınların ve gençlerin ağırlıkta olacağını bir teşkilatların en kısa zamanda kurulacağını yazılı ve sözlü basın da beyan etti. Buna karşılık geçen aylarda yaşananlar bu beyanların gerçek olmadığını bizlere göstermiştir. Genel Başkan, Genel İdare Kurulu’nu halkta karşılığı olamayan ileriki yaştaki kişilerle doldurmuş, az sayıda il ve ilçe dışında parti teşkilatları kurulamamış, bir il ve on kadar ilçe dışında kongre yapılamamış, partinin kayıtlı üyesi 438’de kalmış, öte yandan üye kayıtları aylarca özellikle yapılamamıştır. Ne acıdır ki doğru partiden sonra kurulan bazı partiler il ve ilçe kongrelerini tamamlayarak büyük kongrelerini yapacak hale gelmişlerdir.

Türkiye’de en fazla seçmeni olan ve seçimlerin kaderini belirleyen İstanbul’da Genel Başkanın kendi görevlendirdiği il kordinasyon kurulu ile atanmış, kadın ve genç başkanların ağırlıkta olduğu 15 ilçe teşkilatı yok sayılmış ve il koordinasyon kurulu ile ilçe teşkilatlarının karşı çıkmasına karşılık 10 Ocak 2021’de eski Kara Kuvvetleri Komutanı’nın kızı Olmak dışında hiçbir özelliği olmayan bir il başkanı tüm itirazlara rağmen atanmıştır. 

Bizim şahıslarla bir alıp veremediğimiz yoktur ve olamaz da ancak ülkeye hizmet bizim için olmazsa olmazdır. Tepeden inme ataması yapılan İstanbul il başkanına itiraz sebebimiz olan siyasetten yetersizlik bu sekiz ay süresince zaten kendini göstermiştir. Ne yazık ki İstanbul’da sekiz aydır sadece birisi geçmişten kalan iki ilçede teşkilatı bulunmaktadır. Sadece üç ayda 15’e çıkarttığımız ilçe teşkilatlarının sayısının İstanbul yeni il başkanının atanmasıyla aynı gün dörde, akabinde daha da aşağılara inmesi parti içindeki teşkilatlanmanın hatalarını ve de sebeplerini ne yazık ki kara kara düşündürmektedir. Ülkemizin her karış toprağı her ili bizim için kutsaldır bununla birlikte İstanbul siyaseten Türkiye’nin kalbidir. İstanbul’daki hızlı ve güçlü teşkilatlanmanın önünün kesilmesi ve hatta geriletilmesinin ardındaki gerçek nedir? İşte tüm bunların bizleri derin düşüncelere sevk etmiştir. Bizler yıllardır koltuk kavgalarından yılmış bıkmış ve temiz siyaseti özlemiş demokrat insanlarız. Koltuk kavgaları ya da bilmediğimiz başka sebepler bizim içinde bulunduğumuz ortamı bize sorgulatır ve yol haritamızı gözden geçirtir.

Demokrasiyi benimsemiş, yenilikçi ve çağdaş bakış açısına sahip siyasetçiler olarak ortak akılla hareket etmenin önemini özümsemiş ve yıllardır da savunuculuğunu yapmanın onuruyla davranmak bizler için bir erdemdir. Ülkemizin uzun süredir içinde bulunduğu ben yaptım oldu zihniyeti ile yönetilmesine karşı sergilediğimiz duruşa rağmen aynı zihniyetin ne yazık ki kendi partimiz içinde uygulanıyor olması kabul edeceğimiz bir durum değildir.

Savunduğumuz ilkelere karşı davranışlar bizi düşünmeye ve neticesinde önemli kararlar almamıza sebebiyet vermiştir.

Sadece cumhurbaşkanı ve yönetimi eleştirerek ve ifade vermeye gittiği Cumhuriyet savcılarının kapısında boynunu bükerek poz vererek prog pagan da yaptığını düşünen bir genel başkana milletin itibari etmeyeceği ve teveccüh göstermeyeceği açıktır.

Bütün bu saydığımız nedenlerle Doğru Parti’de kalarak demokrasi hukuk devleti ilkelerini savunmak milletimize hizmet etmek onun hakkını hukukunu korumak iyice imkansız hale gelmiştir. Bundan dolayı kurucu olmaktan onur duyduğumuz Doğru Parti’den istifa ediyoruz.

Demokrasi insan hakları adalet ve büyük Türkiye davasının bir neferi olmaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla"

 

 

Etiketler :